Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim turu kapsamındaki Antalya ziyaretinde "İlk turda yüzde 60 ile kazanacağız. Es kaza bu olmazsa ikinci turda Kürt kardeşlerimizin oylarının büyük kısmının bize geleceğini görüyorum, tahmin ediyorum" dedi.

’İKTİDAR, MAĞDURİYETTEN BAHSEDİYOR'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, 'Dünyanın en tuhaf seçimleri' diye nitelendiren İhsanoğlu şöyle konuştu:

"Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir seçim olmaz. Amerikan vali seçimi iddiasıyla bütün bu seçimi 30 güne sıkıştırdık. Bağış da en fazla 9 bin lira olabiliyor. 10 bin lira verirseniz alan da veren de ceza alır. Devlet bir kuruş vermiyor. İki adaya vermiyor, bir aday ise devletin bütün imkanlarını kullanıyor. Helikopterini kullanıyor, binlerce kişiyle hareket ediyor. Buna rağmen biz gaddar, öbür taraf mağdur. 12 senedir iktidardalar ancak mağduriyetten bahsediyorlar."

‘YARGIYA MÜDAHALE EDİLMEMELİ'

Türkiye'nin hukuk sisteminde evrensel normları yakaladığı gün, ülkenin önünün açılacağına işaret eden İhsanoğlu, Türk toplumunun o zaman, dünyanın en mutlu toplumlarından olacağını kaydetti.

Herkesin kanun karşısında eşit olması gerektiğini vurgulayan İhsanoğlu, siyasetin yargı üzerinde etkisinin olmaması gerektiğinin altını çizdi. Yargının da siyasetin üzerinde etkisinin olmamasının önemine değinen İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye bunları gördü. Yargının siyaseti etkilemesini millet reddetti, AK Parti'nin önünü açtı. Bu da güzel bir şeydi. Hukuk adına güzel bir şeydi. Çünkü hukuk o zaman belli siyasi görüşlerin tesiri altındaydı. Şimdi bunun tersini yapmaya kimsenin hakkı yok. Siyasetin yargıya müdahale etmemesi lazım. Yargıyla ilgili kanunları her gün değiştirmemesi lazım. Her gelişmede, o gelişmelere uygun bir siyasi düzenleme yapılmaktadır."