CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirlediği çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, AKP ile aynı çizgide olduğuna işaret etti. Bir radyoya verdiği röportajında kendisine yöneltilen 'Bir AKP'li size niye oy versin?' sorusuna İhsanoğlu, "Ben o kitlenin dışından bir insan değilim, içinden bir insanım. Onun için AKP'li kardeşlerimiz bana rahatlıkla oy verebilir. Ben onların da zihniyetini ve tercihlerini temsil ediyorum" yanıtı verdi. İhsanoğlu ayrıca, AKP'li seçmenlerden "partilerinin bölünmemesi için" de kendisine oy verilmesini istedi.

İhsanoğlu, YÖN Radyo'ya verdiği röportajında, "Siz Türkiye'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz söylüyorsunuz ve tüm partilerin tabanından oy istiyorsunuz. Bir AKP'linin size oy vermesi için onu nasıl ikna edersiniz, 12 yıldır Başbakan Erdoğan'a oy veren biri şimdi neden size oy versin?" sorusu üzerine, "Ben o kitlenin dışından bir insan değilim, içinden bir insanım. Onun için AKP'li kardeşlerimiz bana rahatlıkla oy verebilir. Ben onların da zihniyetini ve tercihlerini temsil ediyorum" cevabını verdi.

Zihniyet ve tercihler olarak aralarında fark olmadığını söyleyen İhsanoğlu, AKP'li seçmenden oy isterken, bunun yanı sıra "AKP'nin bölünmemesi için" de yine kendisine oy verilmesini talep etti.

İşte İhsanoğlu'nun röportajda yöneltilen soruya verdiği o cevap:

"Öncalikle çok güzel soru, teşekkür ederim. Yani işte ilk başta CHP-MHP ondan sonra da BBP, DYP, DSP, BTP ve başka partiler de var. Bu ne demek. Demek ki Türkiye'de halk tabanında büyük bir konsensüs, mutabakat var. Farklı bir sima istiyor insanlar. Yeni bir anlayış istiyorlar, kavga etmeyen 76 milyonu bir büyük aile gibi göre, hepsini kucaklayan kimseye hakaret etmeyen, bakanına tekme tokat atmayan, tayin ettiği Merkez Bankası başkanını azarlamayan ve icraatı başka söylemi başka bir insan istemiyorlar. Bana iftira ediyor, yalan söylüyor. Böyle yapan insanların cumhurbaşkanlığına gelmesi kadar Türkiye'de vahim bir şey olabilir mi?

Türkiye'nin iç politika ve dış yapısını zedeleyecek bir durumdur bu. AKP'li kardeşlerimiz de diğer partilerdeki kardeşlerimizden farklı değillerdir ki. Siyasi tercihler bakımından farklıdırlar. Ama onlarda hepimiz gibi vatandaş. Ben şahsen AKP'nin tavanında ve tabanında çok tanıdığım var. Parti kurulurken teklif geldi bana. Ben tercihimi başka yönde kullandım.uluslararası kariyer yönünde kullandım. Ama partiyi kuranlar arasında benim çok yakın dostlarım var. Başbakan yardımcılığı yapmış, bakanlık yapmış, halen görevde bulunup, görev dışında bulunan insanlar çok.

Ben o kitlenin dışından bir insan değilim, içinden bir insanım. Onun için AKP'li kardeşlerimiz bana rahatlıkla oy verebilir. Ben onların da zihniyetini temsil ediyorum, onların tercihlerini. Ben muhafazakar- milliyetçi-demokrat bir insanım. Dindar bir ailede yetiştim.

Bunun dışında bir AKP'li şöyle düşünebilir. Biz bu partinin maceraya sürüklenmesini istemiyoruz. AKP parti kendileri açısından güzel hizmetler yaptılar ve bu hizmetlerin devam etmesini arzu edebilirler, partinin dağılmamasını arzu edebilirler. Çünkü Tayyip Bey'in cumhurbaşkanı olmasıyla partisiyle elbette Anayasa hükmü gereği münasebeti kesilecektir. Rahmetli Turgut Bey de olduğu gibi. Yine rahmetli Süleyman Bey de olduğu gibi. Bunların partileri ile ilişkileri kesildi. Zaten o dönem bu partiler çok güçlü büyük partiler olduğu halde dağıldı.

12 senelik parti değildi. Doğru yolun arkasında adalet Partisi vardı, Demokrat Parti vardı. bu çizginin devamıydı.

Şimdi AKP ise yeni bir oluşum. Yani ANAP'a benzer bir oluşum. Farklı yerlerden bir araya gelmiş, bir araya toplanmış insanlar. E şimdi bunun daha çabuk dağılması tabii. Onun için AKP'li kardeşimiz şöyle düşünecek; 'Ben partimi koruyayım, başarımı koruyayım, Zaten Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da bizim yabancımız değil, bizden birisi'. Bu şekilde düşünülürse ben inanıyorum ki AKP içerisinden bize çok oy gelecektir. Kamuoyu araştırmaları da bunu gösteriyor. " (Özgür Gündem)