İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Görevi bırakan Efkan Ala, koltuğunu Süleyman Soylu'ya devretti.

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifasıyla yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun atandığını açıklamıştı.

Ala, "Bu görevi bana tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün içtenliğimle, sayın bakanımızın ülkemizin hayrı için başarılı olmanızı temenni ediyorum" dedi.

Soylu da yaptığı teşekkür konuşmasında, "Hukukun üstünlüğünden bir dakika dahi ayrılmayan bir Türkiye, 21. asrın özetidir. Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve vatanın bölünmez bütünlüğü Türkiye'nin yirmi birinci yüzyıl hikayesinin bir özetidir" ifadesini kullandı.

Efkan Ala'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin Bursa'sından Erzurum'undan, Bayburt'tan Ankara'ya teşrif eden değerli kardeşlerim... Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ve benim ilk önce bu göreve beni tevdi eden bu göreve beni tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileriyle destek olan, birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve meclisimizin kıymetli üyelerine şükranlarımı sunuyorum.

"Türkiye gibi zaman zaman sistemine kayıt dışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde Meclis desteğini, halk desteğini yanı başımızda hissetmek her şeyden önemlidir. Sayın bakanım, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Ülkemize, milletimize hayırlar getirsin. Bütün içtenliğimle, ülkemizin hayrı için başarılı olmanızı temenni ediyorum. Milletimiz her türlü iyiliğe, her türlü başarının üstündeki başarıya layık bir millettir. Bunun da bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Yine son olarak herkese çok teşekkür ediyorum."

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Burada bugün önemli ve anlamlı bir günde bulunan çok kıymetli dostlarımız, burada Anadolu'nun her noktasından gelen dava arkadaşlarımız ve İçişleri Bakanlığı'nın çok kıymetli mensupları...

Yirmi birinci asra Türkiye iyi başladı. Bütün dünyanın şaşkınlığı içerisinde hem yol haritasını hem dünya okumasını hem de insanın hayat standartını yükseltmek için ortaya koyduğu gayretten bir gün olsun vazgeçmedi. On yıllar sonra bugün hatırlandığında Türkiye'nin hikayesinin sadece Anadolu topraklarına değil, tüm dünyaya örnek olmasını isteriz. İşleyen hukuk sisteminden hiçbir saniye ayrılmayan bir Türkiye tablosu yirmi birinci asrın özetidir.

Devamlı demokrasisini yükselten Türkiye tablosu yine bu asrın özetidir. Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve vatanın bölünmez bütünlüğü Türkiye'nin yirmi birinci yüzyıl hikayesinin bir özetidir.