Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “YPG unsurları Fırat’ın batısına geçerse bizim için meşru hedef olur”.YPG ve PYD PKK'nin uzantısıdır. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ortadan kaldıramazsınız.” ifadelerini kullandı.

Kalın, NTV’de katıldığı bir programda soruları yanıtladı.

Türkiye'nin YPG’nin Mnbic’ten tamamen temizlenmesi ısrarının sürdüğünü ifade ederek, “ABD, YPG’nin Fırat’ın doğusuna geçtiğini söylüyor. YPG’nin çekildiğini bizim kaynaklar da doğrulamalı. YPG ve PYD, PKK’nin uzantısıdır. Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ortadan kaldıramazsınız. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünü muhafaza edecek şekilde DAİŞ ile mücadele edilmesini istiyoruz” dedi.

Kalın, Fırat Kalkanı operasyonunun başarılı bir şekilde sürdüğünü, harekata Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de destek verdiğini öne sürdü.

Kalın, “Sınırımızın terör unsurlarından temizlenmesi noktasında tam bir mutabakat olduğunu ve Türkiye’ye destek verildiğini de gördük. Tam da bu aşamada o sınıra bir derinlik kazandırmak gerekiyor. O yüzden şimdi ÖSO unsuları ve diğer muhalif gruplar yavaş yavaş aşağıya doğru inerek hem o bölgeyi temizliyorlar hem de orada bir asayiş ortamı inşa etmeye çalışıyorlar”diye konuştu.