Konya'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 1995 yılında görev yaptığı üniversitedeki odasına konulan bombanın, dönemin valisi tarafından koydurulduğunu iddia etti.

 

Partisinin programlarına katılmak üzere Konya'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Tanıtım Medya Günleri" toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Basın mensuplarının sorusu üzerine Hüseyin Çelik, "Geçmişte terör ile mücadelede başarılı olamamamızın temel sebepleri var. Devlet içerindeki çeteleşmeler, devlet gücünü kullanarak illegal faaliyet yapan terör mekanizmaları ki bugün Ergenekon olarak karşımızdadır. Maalesef kimin eli kimin cebinde belli değildir. 1995'te benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Kısa bir süre ile yiyecek ekmeğimiz varmış ki bir şey olmadı.

 

Günlerce ben kriminal laboratuarı aradım ne oldu diye. En sonunda yetkililer bana, boşuna üstüne gitme zarar görürsün dediler. Nedir bunun adı? Siz bunu nasıl izah ediyorsunuz? Sonra dönemin emniyet müdürü geldi, bana dedi ki, ilk kez burada söylüyorum. 'Vallahi dedi ki, sayın hocam ben ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. Sizin odanızdaki bombayı vali koydurmuş' dedi. Türkiye bunları yaşadı dolayısıyla terörün nereden çıkacağı nereden geleceği belli olmayan bir tarafı var. Hangi taşın altından çıkacağı belli değil. Adam mayın döşüyor yola, sen geçerken uzaktan kumandayla patlatıyor. Terörle mücadele devam edecek. Terör silah bırakmadığı sürece bizim elimizi kolumuzu bağlayıp oturmamız mümkün değil" diye konuştu.

 

Bir gazetecinin bu açıklamanın çok büyük bir itham olduğunu ve bu valinin kim olduğunu bilmek istiyoruz sözü üzerine Çelik, "Bakın ben böyle demiyorum. 1995 yılında benim odama bombayı kimin koydurduğunu merak ediyorsanız, internete girerseniz o dönemin valisini çok rahat bulursunuz" dedi. Çelik'in bahsettiği dönemde Van valisi, Mahmut Yılbaş'tı.