AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gülen cemaatiyle ilgili MKG belgelerinin MİT içerisinden sızdırıldığını açıkladı.

AKP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Çelik, "MİT'in başına Hakan Fidan da gelse Ahmet, Mehmet de gelse MİT'in on yılların alışkanlıklarından bir günde sıyrılması mümkün değildir. MİT'in bir veri tabanı vardır. Her taraftan hakkında inceleme soruşturma arşiv araştırması yapılacak şahıslarla ilgili gelen bilgiler bir havuzda toplanır. Bu gelen bilgiler yazı çerçevesinde eğer bir kuruma gönderilecekse o şekilde gönderilir. Son günlerde bazı şahıslarla ilgili gazetelerde yer alan bilgilerin hiçbirisi MİT'in müsteşarıyla da, ilgili müsteşar yardımcısıyla da hepsiyle teker teker görüşmemin sonucundaki bilgileri sizlere aktarıyorum. Hiçbir kurum ve kişiyle bu bilgiler paylaşılmamıştır. MİT'in veri tabanında bir araya getirilen bilgiler birileri tarafından içeridekiler tarafından bu adı geçen gazeteye servis edilmiştir" dedi.

Çelik konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Cemaat için "Tayyip Erdoğan'a ne geldi de geri çevirdi" sözlerini doğrulayan ifadeler de kullandı.

CEMAAT OKULLARINA ULUSLARARASI ALANDA DA DESTEK

Çelik, Erdoğan'ın yurtdışında bulunan cemaat okulları için önemli temaslarda bulunduğunu söyleyerek, "Hizmet grubunun yurtdışında açtığı okullar bazı ülkelerde sıkıntı yaşıyordu; başta Rusya olmak üzere. Ben Başbakan'ın devlet başkanlarını arayarak bu meseleye bizatihi sahip çıktığının şahitlerindenim" ifadesini kullandı.