AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik BUGÜN’e değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Çelik, “Çünkü Sayın Başbakan aday olmazsa siyasete devam edemez. ‘Ben son kez genel başkanlığına aday oluyorum, son kez milletvekili oluyorum’ dedi.

Recep Tayyip Erdoğan gibi bir şahsiyetin bu kadar birikime, uluslararası tecrübeye ve karizmaya rağmen, 3 dönem sonunda kimse kenara çekilmesini bekleyebilir mi” sorusunu yöneltti. Çelik şunları aktardı: “Başkası günün birinde 3 dönem kuralını değiştirebilir mi? Tayyip Bey kendisi kaldığı sürece böyle bir şey yapmaz.”

3 DÖNEM KURALI

AK Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralının siyaset yapmaya engel olmadığını belirten Çelik, siyasette 4’üncü, AK Parti’de 3’üncü dönemi olduğunu kaydetti. Şu anda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü olduğunu aktaran Çelik, “Ben milletvekili olmasam da bu görevi sürdürebilirim. Bizde 3 arkadaşımız böyle. CHP’nin yarısı böyle. AK Parti’nin kadroları çekip gidecek diye sevinenler boşuna sevinmesinler. Biz yolumuza devam ediyoruz” dedi.

GÜL’E KARŞI REAKSİYON OLMAZ

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönmesini ise şu sözlerle değerlendirdi: “Ben Sayın Erdoğan’ın yardımcısı olmaktan şeref duyuyorum ama yarın Sayın Gül partinin başına geçerse geçmişte olduğu gibi onunla siyaset yapmaktan şeref duyarım. Sayın Erdoğan ve Gül’ü birbirinin mütemmim cüzleri (tamamlayıcı unsurları) olarak görüyoruz.”

Gül’e karşı partide reaksiyon olabileceği iddialarına karşı çıkarak “Gül hepimizin çok sevdiği, saygı duyduğu bir insandır” diyen Çelik şöyle devam etti: “Geçmişte yapılan açıklamalar Gül’ün AK Parti’de siyaset yapmasıyla ilgili tartışmalar değil. Cumhurbaşkanlığı meselesiyle ilgili bazı arkadaşlarımız dozu kaçıran açıklamalar yapmış olabilirler. Gül’ü üzen bazı ifadeler olabilir, ama bu bizim aramızda hiçbir zaman mesele olmaz.”