AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığına, aralarında AK Parti Ankara Milletvekili ve eski MAZLUM-DER Başkanı Ali İhsan Arslan ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da olduğu beş yeni isim getirildi. 

AK Parti Genel Başkanı danışmanlarından Hüseyin Çelik'in de aralarında bulunduğu dört kişinin görevine son verildiği belirtilmişti.

AK Parti Genel Başkanı Danışmanlığı görevinden alındığı öne sürülen Hüseyin Çelik iddiaları Twitter'dan yaptığı açıklamayla yalanlayarak, "Ak Parti Gn. Bşk. Başdanışmanlığından alındığımı iddia edenlere: Ben 15 gün önce gördüğüm lüzum üzerine istifa dilekçesi vererek ayrıldım" dedi. 

Hüseyin Çelik, bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle hükümete yakın medyanın hedefi olan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Twitter'dan yaptığı açıklamayı paylaşmıştı. 

Hüseyin Çelik, 27 Ocak'ta kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında da  "PKK kentlere yerleşti, devlet eli kolu bağlı bekledi, olabilecekleri Erdoğan'a da anlatmıştık" demişti.

T24’ün Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, AKP genel başkanlık danışmanlığı için AK Parti Ankara Milletvekilleri Ali İhsan Arslan ve Ertan Aydın, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile eski milletvekilleri Kerim Özkul ve Zeynep Karahan Uslu görevlendirildi.

Daha önce bu görevi yürüten Hüseyin Çelik ile birlikte Akif Gülle, Halide İncekara ve Güldal Akşit'in görevleri sona ermiş oldu.

ÇELİK, ARINÇ'IN TWEET’LERİNİ PAYLAŞMIŞTI

Hüseyin Çelik, bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle hükümete yakın medyanın eleştirilerine hedef olan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Twitter'dan yaptığı açıklamayı paylaşmıştı.