CHP'nin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday göstereceği milletvekillerini belirlemek için yaptığı önseçimler sonlandı. Seçimlerde sürpriz sonuçlar var.

Sonuçlar açıklanmaya devam ederken, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden ön seçim sonuçlarına ilişkin mesajlar paylaştı. Aygün mesajında şunları söyledi:

"CHP önseçim sonuçları 2 şeyi yine kanıtladı: 1- CHP merkezinin 'sağa' kırması iflas etti, 2- CHP merkezi ile üyeleri arasında uçurum vardır!"

Aygün ardından şöyle yazdı: "Partimizin bugün yaptığı ve bence çok değerli olan ön seçiminde Kılıçdaroğlu bile İzmir'de aday adayı olarak yarışırken, Veli Ağbaba ve Ercan Karakaş hariç tüm genel başkan yardımcılarının 'kontenjan adaylık' peşinde olması tuhaf değil mi? Bu arkadaşların 'ayrıcalığı' ne acaba? Çok merak ediyorum.."

SONUÇLARDA NE VAR?

CHP'nin yaptığı ön seçimlerde sol kimliğiyle bilinen adaylar ön sıralarda yer alırken, CHP'nin eski isimleri de üyelerden destek görmedi. Ankara'da Önder Sav arka sıralarda yer alırken, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal Antalya'dan 3’üncü sırada çıkabildi. Denizli'de ise eski Bayındırlık Bakanı ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin listeye bile giremedi. (Demokrat Haber)