Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gül'ü ikna etmeye gittiği iddia edilen Hulusi Akar'ı istifaya çağıran Perinçek, görüşmenin doğru olduğuna dair emareler olduğunu ifade ederek, "Genelkurmay hemen bir açıklama yapmalı. Bu doğruysa Genelkurmay Başkanı istifa etmeli" dedi.

"Ordunun siyasetin içine sokulması çok vahimdir" değerlendirmesinde bulunan Perinçek, “Bu istifa TSK için de iyi olur. FETÖ TSK'dan temizlenerek aslan gibi bir ordu oluyor. Onun başında bu uygulamaları görmek istemiyoruz. İç siyasete alet olmayacak komutanların gelmesi önemli" ifadelerini kullandı.

Perinçek, gönlündeki ittifakı ise şöyle özetledi:

"CHP-İYİ Parti- Vatan Partisi... Bu ittifak kesinlikle iktidar olur. Kılıçdaroğlu da bunu kabul ediyor. Sayın Meral Akşener'in bunu kabul etmesi gerekir. Bu ittifakın adayı CHP Genel Başkanı olmalı. Kılıçdaroğlu dışındaki her aday CHP için büyük sorunlar getirir. Artık sembolik Cumhurbaşkanlığı yok. O kişi artık hükümet başkanı olacak. Tarafsız Cumhurbaşkanı düzeni yok artık.

CHP- İyi Parti- Vatan Partisi modeli olumludur. Ancak aday en çok oy alan partinin yani CHP'nin lideri Cumhurbaşkanı olmalı. Meral Akşener'in aday olduğu bir modeli kabul ettirmek mümkün değil."

Kaynak: Aydınlık