Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik kanun teklifini görüşmek için CHP, MHP ve İYİ Parti’yi ziyaret etti.

Akar’ın ilk adresi CHP Meclis Grubu oldu. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ile AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ile birlikte gelen Akar’ı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç karşıladı.

CHP heyetinde Meclis Milli Savunma Komisyonu üyeleri İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar yer aldı.

‘TEKLİFTE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAK’

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret 1,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hulusi Akar, “Gerekli görüşmeleri yaptık, gerekli bilgileri verdik arkadaşlarımıza. Sorularını aldık” dedi. Kanun teklifinde değişiklik yapılıp yapılmayacağına dair soruya Akar, “Hayır. Gerekli çalışmalar yapılıyor, herhangi bir sorun yok” şeklinde yanıt verdi.

CHP’nin ardından MHP grubunu ziyaret eden Akar, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül ile görüştü. Basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat süren görüşmeye MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da katıldı.

‘MHP OLARAK KANUNA TAMAMEN DESTEK VERİYORUZ’

Görüşme sonrası açıklama yapan Akar, “Yeni askerlik yasası olarak adlandırdığımız çalışmayla alakalı gruplarımızın sorularını cevaplandırıyoruz, onlarla görüşüyor, konuşuyoruz, görüşlerini dinliyoruz. Dolayısıyla bu yasanın mükemmel bir şekilde çıkmasına gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Akçay ise “MHP olarak bu Askeralma Kanun Teklifi’ni tamamen destekliyoruz. Sayın Bakan’a verdiği bilgiler için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Görüşmenin ardından Hulusi Akar, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’la birlikte, İYİ Parti grubuna geçti. Akar, burada İYİ Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar ile İYİ Parti Grup Başkan vekilleri Lütfü Türkkan ve Yavuz Ağıralioğlu ile görüştü.