Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kürdistan’daki internet kesintisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzurum’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KIŞANAK VE ANLI'NIN GÖZALTINA ALINMASI

Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı şehirlerde belediyelerin kaynaklarının PKK'ye aktarıldığı konusunda iddialar olduğunu savunan Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bu iddialar üzerine gözaltına alındığını söyledi.

Numan Kurtulmuş, belediyelerin yeniden gözden geçirildiğini ifade ederek, "Belediyeler yeniden gözden geçiriliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialar da bu kapsamda ele alınmalıdır. Devam eden bir soruşturma var, o soruşturmanın sonucunu hep beraber göreceğiz. Soruşturmanın sonucuna göre de belli bir karar alınacaktır" diye konuştu.

İNTERNET KESİNİTİSİ

Bir gazetecinin "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da internet bağlantısında yaşanan sorunun Kışanak'ın gözaltına alınması ile ilgili olup olmadığını" sorması üzerine Kurtulmuş, konunun gözaltı kararıyla ilgisini bulunmadığını söyledi.

'Sosyal medyada zaman zaman provokasyonların yapıldığını' savunan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sosyal medya sorumsuzca davranılacak bir alan değildir. Herkes burada çok dikkatli davranmalıdır. Bizim için önemli olan Ortadoğu bu kadar karışık bir noktadayken Türkiye'nin dirliğinin, birliğinin sağlamasıdır. Aramızda siyasi farklılıklar olabilir ama hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. İnterneti, sosyal medyayı kullananlar da asla ayrılık dili üzerinden birtakım provokasyonlar yapamaz. Yapmamalıdır" dedi.