12 Eylül darbesinin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için “devlet töreni” düzenlenmesi konusunda tartışmalar sürerken, siyasilerin de tavırları netleşmeye başladı. Cumhuriyet'in haberine göre; Evren için, darbe mağduru ve mağdur yakınlarının itirazlarına karşın “7. Cumhurbaşkanı” sıfatı nedeniyle salı günü Ankara’da “ulusal cenaze töreni” düzenlenecek; TBMM’de ise tören yapılmayacak.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Evren’in cenazesine katılmayacağı öğrenilirken, törende CHP’nin temsili konusunda da parti içinden bir katılım olmayacağı görüşü ağır basıyor.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine 7 Haziran seçimlerine dönük mitingler nedeniyle Ankara’da olmayacağını ve dolayısıyla da Evren’in cenazesine katılmayacağını söyledi. Bahçeli salı günü de Aksaray ve Nevşehir mitingleri olduğunu bildirdi.

HDP EŞBAŞKANI DEMİRTAŞ

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise yaptığı açıklamada partisinden “tek bir kişinin bile” Evren’in cenazesine gitmeyeceğini bildirdi. Demirtaş, “HDP’den tek bir kişi Kenan Evren’in cenazesine de devlet törenine de gitmeyecek, o kadar anneyi ağlatan kişinin cenazesine kimse gidemez. Kimler katılacak göreceksiniz,” dedi.