İçişleri Bakanı Efkan AlaPKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın çözüm sürecine ilişkin "HPG açısından bu sürecin anlamı kalmamıştır" açıklamalarını değerlendirdi.

Ala, "Kendimize ait haritamız var ne yapacağımızı biliyoruz. Yola devam ediyoruz buna dikkat kesilin. Önemli olan Türkiye'nin kararlılık içerisinde yola devam etmesidir. Önemli olan halkın desteğidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da çözüm sürecine ilişkin bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Çözüm süreci laf olsun diye ortaya konmuş bir mesele değildir. Atılması gereken adımların önemli kısmı atılmış ve daha riskli kısımlar kalmıştır. Türkiye bu süreçten vazgeçemez. Hiçbir şart bizi bu süreçten vazgeçiremez. Çok mesafe alındı. Temel adımlar atıldı gerisi de sürecin kendi hassasiyetleri içerisinde atılacak" dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Sterk TV'de Kobani'deki IŞİD saldırılarına, hükümetin politikalarına ve 'çözüm süreci'ne ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Karayılan, "HPG açısından bu sürecin anlamı kalmamıştır," demiş ve son sözün PKK lideri Abdullah Öcalan'ın söyleyeceğini açıklamıştı.