AKP Ankara Milletvekili ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, PKK'nin silah bırakması için çalışma yapıldığını söyleyerek, "Görüşmeler, çabalar bu kapsamda sürdürüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın önceki gün TRT’de, “PKK’nin İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan ile MİT gibi kurumlar aracılığıyla yapılan görüşmelerin sürdüğü” şeklindeki açıklamaları hakkında Taraf gazetesinden Faruk Aktaş'a değerlendirmelerde bulunan Yalçın Akdoğan, bu görüşmelerin temel hedefinin PKK'ye silah bıraktırmak olduğunu söyledi.

Öcalan’ın çağrısı üzerine açlık grevlerinin sona erdirilmesinden sonra PKK'nin eylemsizlik kararı alması için de benzer bir çağrı yapılabileceği yönünde değerlendirmeler yapıldığını anımsatan Akdoğan, PKK’nin her kış mevsiminde benzer bir yaklaşım içerisine girdiğini söyledi.

Akdoğan, “Dolayısıyla ‘Öcalan çağrı yapsın eylemsizlik kararı alınsın’ gibi beklentiler içinde değiliz. Bu taktiksel bir adımdan başka anlam ifade etmez. Silah bıraktırılacaksa bir anlam ifade edebilir” diye konuştu.

PKK dahil çeşitli kesimler tarafından süreci baltalama girişimleri olabileceğini iddia eden Yalçın Akdoğan, şöyle konuştu:

 Hükümetimiz başından beri sorunun çözümüne yönelik güçlü bir irade ortaya koydu ve bu iradesini güçlü şekilde sürdürüyor. Biz tek başımıza kalsak bile, muhalefet destek vermese bile, çeşitli kesimler bu süreci baltalamaya kalkışsa bile biz bu süreci devam ettirmek konusunda kararlıyız. Görüşmeler, çabalar bu kapsamda sürdürüyor.”