Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüştükten sonra açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uzun bir metin okudu ardından soruları yanıtladı. Bülent Arınç beklentileri karşılayacak, eylemlere empati yapan, tansiyonu düşürecek, ortamı yumuşatacak bir açıklama yapmayınca gazeteciler sorularıyla Bülent Arınç’tan bu tür bir ifade almaya çalıştı.

Hükümet olarak özür dilemeyeceklerini sık sık vurgulayan ve sürekli eylemcileri marjinal olmak, terör örgütlerinin yönlendirmesinde hareket etmek ve dış güçler tarafından yönlendirilmekle suçlayan Arınç ısrarlı sorunlar üzerine uzun uzun eylemcileri suçladıktan sonra kısmi bir özür dileyerek şöyle söyledi:

“O ilk olayda, çevre duyarlılığıyla hareket edenlere karşı yapılan aşırı şiddet gösterisi yanlıştır, haksızdır. O yurttaşlarımdan özür diliyorum. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ama sokaklarda tahribat yapanlar, sokaklarda insanların özgürlüklerine engel olmaya çalışanlara bir özür borcumuz olduğunu düşünmüyorum.”

NTV’DEN AÇIK ÖZÜR

Hükümet verilen mesajı almazken medya kendine yönelik protestolara özürle yanıt vermeye başladı.

Son günlerde medyaya yapılan büyük protestoların hedeflerinden olan NTV çalışanlarından özür diledi. Twitter'da toplantı hakkında bilgileri paylaşan NTV ve NTVspor çalışanları, toplantı düzenleyen Doğuş Grubu yönetiminin şu açıklamaları yaptığını ifade etti:

'Dengesizlikler içinde denge sağlamaya çalışırken hata yaptık özür dileriz. İnsanların güvenini sağlamak için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Hata ettik, özür dileriz. Bundan sonra işimizi en doğru şekilde yapacağız.'

NTV yayınlarında da özeleştirinin gereklerini yerine getirmeye başladı.