Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı iftar çadırına yönelik Hüda-Par'lılar tarafından organize edildiği belirtilen bir grup tarafından yapılan saldırıda yaralanan 2'si ağır 7 kişi kaldırıldığı hastanelerde tedavi ediliyor. KCK'den geçtiğimiz günlerde tahliye olan Hasan Ocaklı'nın işyerinin hedef alınması ise olayın önceden planlandığı şeklinde yorumlandı.

DİHA'nın haberine göre, Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırına, ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza'nın ziyaret edeceği haberi üzerine, Dağkapı Meydanı'nda Hüda-Par öncülüğünde bir araya geldikleri belirtilen kalabalık grup çadıra saldırdı.

Çadırı dağıtan grup burada çalışanları da darp etti. Daha sonra geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'daki soykırım operasyonlarında tutuklanan ve 15 gün önce tahliye edilen Mustafa Ocaklı'ya ait olan ekmek fırınına saldırdı. O esnada fırında bulunan Ocaklı ve 4 akrabası Hüda-Par üyesi olduğu belirtilen saldırganlarca linç edilmek istendi. Saldırganların darp ettiği Reşat Ocaklı, Alaattin Ocaklı, Azad Ocaklı ve Hasip Ocaklı yaralandı. Selahattini Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Reşat Ocaklı'nın durumu ağır olduğundan Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İftar çadırında servis yapan ve ismi öğrenilemeyen bir belediye çalışanı ve bir aşçının da yaralandığı öğrenildi.

ULUCAMİ ÖNÜNDEKİ ÇADIRA DA SALDIRMAK İSTEDİLER

Darp edilen yaralıların kaldırıldığı hastane önünde kalabalık oluşurken, çok sayıda polis de zırhlı araçlar ile hastane önüne geldi. Olay esnasında saldırganlara müdahale etmeyen polisin, saldırganlar hakkında ise herhangi bir işlemin yapılıp yapılmadığı öğrenilemedi. Hızını alamayan saldırganlar Ulucami önünde açılan iftar çadırına da saldırı girişiminde bulundu. Çadırdaki ve çevredekilerin tepki göstermesi üzerine saldırganlar uzaklaştı. Saldırganlar tarafından darp edilenler çevredeki hastanelere kaldırılırken olayı duyan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve ilçe belediye eş başkanları hastaneye gitti.