Olağanüstü kongresini geçtiğimiz hafta yapan Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) üyesi 147 kişi partiden ayrıldı.

Aralarında partinin kurucu merkez komite üyeleri Kurtuluş Kılçer, Hanife Şahan, Yavuz Karamahmutoğlu,Ahmet Tarık Yenil, Aysel Tekerek, Bilgütay Hakkı Durna, Umut Kuruç ve Kamil Tekerek’in de bulunduğu 147 kişinin yayımladığı açıklamada ayrılık gerekçesi olarak partideki tartışmaların olağanüstü kongre ile giderilmeye çalışıldığı ancak bunda başarılı olunamadığı belirtildi.

Açıklamada "Bir sonuç raporunun şekillenemediği bu kongrede, temel olarak İkinci Cumhuriyet’e ve AKP iktidarına bakış, emperyalizmin durumu, Kürt sorunu, siyasal mücadelede partinin rolü, parti tarihi ve parti ile Birleşik Haziran Hareketi arasındaki ilişkiler temel tartışma başlıkları olmuştur. Bu tartışma başlıklarının hiçbirinde siyasal, ideolojik ve örgütsel bir ortaklaşmaya varılamamıştır" denildi.

HTKP'DEN AÇIKLAMA

HTKP'den yapılan açıklamada ise "Bugün, en üst karar alma organı olan Kongre'de ortaya çıkan sonuçların ardından, bir grup parti üyesinin, mücadelelerini HTKP saflarında sürdürmeme kararı aldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Kongre/Konferans sürecimize, Kongre’de onaylanan siyasi ve örgütsel doğrultumuza ve Kongre süreci öncesinde yaşanan tartışmalara ilişkin bir dizi çarpıtma ve yalan da içeren bir metin yayınlayarak Parti ve Kongre iradesini tanımayan arkadaşlarımızın Halkın Türkiye Komünist Partisi’yle ilişkileri kesilmiştir" ifadeleri kullanıldı.