Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın HSYK Genel Kurulu’nu olağanüstü toplayıp, kurulun genel sekreterliğinde ve Teftiş Kurulu’nda görev değişikliği yapma planı, cemaate yakın üyelerin boykotu nedeniyle gerçekleşmedi. Cemaate yakın olduğu belirtilen üyeler, genel kurul toplantısına gelmeyince yeterli çoğunluk sağlanamadı ve toplantı yapılamadan dağıldı. Bozdağ, bu olağanüstü toplantı için aynı saatte yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Adalet Bakanı Bozdağ, teamüllere göre ayda iki defa çarşamba günleri yapılan HSYK Genel Kurulu’nu dün (pazartesi) için olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Bu toplantıda Bozdağ’ın 17 Aralık operasyonunun ardından yargıda yapılan tasfiyeler kapsamında HSYK Genel Sekreterliği ve Teftiş Kurulu’nda da kritik görev değişiklikleri yapmayı istiyordu. Bekir Bozdağ, dün 15:00’te planlanan toplantı için 14:00’teki Bakanlar Kurulu’na girmeyerek direkt HSYK’ye geldi. Ancak genel kurul için yeterli çoğunluk sağlanamadı. Genel Kurul toplantısı için 15 üyenin hazır bulunması gerekiyordu. 22 üyesi olan HSYK’nin ancak 14 üyesi toplantıya gelmişti. Bu nedenle toplantı başlayamadan dağıldı ve Bakan Bozdağ istediği kararları alamadı. Bozdağ, toplantıya başka üye gelmeyeceği anlaşılınca 45 dakika kaldığı kuruldan ayrıldı. Toplantıya gelmeyerek, kurulda değişikliği önleyen üyelerin ise cemaate yakın isimler olduğu belirtildi.

Toplantıya gelmeyen isimlerin Başkanvekili Ahmet Hamsici, üyeler Nesibe Özer, Ahmet Berberoğlu, Hüseyin Sertel, Bülent Çiçekli, Resul Yıldırım, Teoman Gökçe ve Ahmet Kaya olduğu öğrenildi. Bu isimlerin gelmeme gerekçesi olarak aldıkları raporları gösterdiği belirtildi. Benzer toplantı geçen hafta da yapılmak istenmiş, ancak yine yeter sayısı bulunamadığı için yapılamamıştı.