Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame "eksiklikler olduğu" gerekçesiyle ikinci kez geri gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi "eksiklikler olduğu" gerekçesiyle ikinci kez geri gönderdi. Savcılık, iddianamenin "eksikliklerin giderilmesi"ni talep etti.

Savcı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianamedeki söz konusu talepler şöyleydi:

Hazırlanan iddianamede, dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürü ve bugün İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç ile dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul İl Emniyet İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında, "tasarlayarak adam öldürme yardım etmek" suçlamasıyla Ceza Kanunu'nun 83. maddesinden, dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ve C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında, "kasten adam öldürme" suçlamasıyla Ceza Kanunu'nun 82. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ise "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılanmaları isteniyor.

İddianamede ayrıca aralarında Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler ve Reşat Altay'ın yanı sıra toplam 25 kamu görevlisinin yargılanması da isteniyor. (DİHA)