19 Ocak Pazartesi günü 8 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in anmasına ve 1915'in 100. yılında soykırımla yüzleşilmesine yönelik yapılan yürüyüşe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Umut Oran hakkında CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Barış Tınay disipline verilmeleri istemiyle parti merkezine dilekçe gönderdi.

Tınay dilekçesinde, CHP'li vekillerin "Yüzleşin Hrant'la, Soykırımla!" pankartının arkasında yürümesinin parti programına uymadığını söyleyerek, parti programında soykırımın reddedildiğini hatırlattı.

"HRANT'IN ARKADAŞLARI" İÇİN "KİME HİZMET ETTİĞİ BİLİNMEYEN GÜRUH" DEDİ

Tınay, verdiği dilekçede "Hrant'ın Arkadaşları"ndan "neye, kime ve kimlere hizmet ettiği bilinmeyen bir güruh" olarak bahsederken, Ermeni soykırımı için "sözde" vurgusunu yineledi ve "Sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar Partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir," dedi.



"PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI DAVRANDILAR, DİSİPLİNE SEVKEDİLSİNLER"

Soykırım'la ilgili CHP'nin parti tüzüğünü hatırlatan Tınay, "Parti tüzüğümüzün 70. Maddesinde 'Kesin Çıkarma Cezası Gerektiren Parti Suçları' başlığında yer alan 'Programa ve Tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak' ve 'Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak' (md. 70A) maddelerinin ihlal edildiğini" söyledi.

Tınay, Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Umut Oran'ın Parti Meclisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedilmesini talep etti.