Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda’yla yaşanan diplomatik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli de CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi hükümete çağrıda bulunarak ‘Hollanda’yla diplomatik ilişkilerin askıya alınması’ gerektiğini söyledi.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa’da düşünce ve ifade özgürlüğüne, insani ve vicdani taleplere, izleri uzun seneler çıkmayacak kara bir leke sürülmüştür. Hollanda, soğanın virüs yemiş hali olan laleyi soldurmuş, insanlığın yüz karası bir tutum takınarak hasım ülke haline gelmiştir. Beklentimiz, Hollanda’nın gayri hukuki ve gayri ahlaki müdahalelerinin yanına bırakılmaması, bu ülkeye gerekli cevabın her düzeyde verilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel hak ve çıkarlarını korkusuzca savunmak bizlerin, tüm vatan evlatlarının en temel haysiyet görevidir. İktidarı ve muhalefetiyle Türkiye yıkılmaz, aşılmaz, geçilmez bir kaledir. Türk milleti zulme karşı dayanışma içindedir. "

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı açıklamada yaşanan krizle ilgili hükümete çağrıda bulunarak “Hollanda ile ilişkileri askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz” dedi.