Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, canlı yayında Fethullah Gülen'in İmralı desteği için teşekkür etti...

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve AK Parti milletvekili Yalçın Akdoğan, Habertürk'te ekrana gelen Perspektif programında Suna Vidinli'nin sorularını yanıtladı.

GÜLEN'E TEŞEKKÜR

MİT üzerinden Abdullah Öcalan ile yürütülen barış görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulanan Yalçın Akdoğan, sürecin en önemli ayağının toplumsal destek olduğunun altını çizerek Fethullah Gülen'e de destek verdiği için teşekkür etti.

"HOCAEFENDİ'DEN ALLAH RAZI OLSUN"

Akdoğan, terörle mücadele ve müzakere dönemlerinde hükümetlerin topluma rağmen bir adım atamayacağını kaydederek muhalefetin ve toplumsal desteğin önemine dikkat çekti. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kitlesel desteğe sahip olan Fethullah Gülen'in de barış görüşmelerine destek vermesini önemli bulan Akdoğan, "Hocaefendi'den Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Yalçın Akdoğan şöyle devam etti;

"Bu sürecin arkasındaki siyasi ve toplumsal destek çok önemli. Hükümet halka rağmen bu konuda bir adım atamaz. Bu destek çok yoğun olduğu zaman netice almamız daha kolaydır. Terörle mücadelede başarılı olan ülkelere bakılınca zaten muhalefetin destek verdiği ülkeler olduğu görülür. Bunun yanı sıra kanaat önderlerinin desteği de çok önemli. Fethullah Gülen'in desteğinin de hayati önem taşıdığını düşünüyorum. Özgül ağırlığı, bölgedeki etkisi göz önüne alındığında toplumsal desteğin çok önemli bar ayağı olarak görüyorum. Doğrusu kendisinden Allah razı olsun diyorum. Bu sürece böyle açıktan bir destek verdiği için."

EL DE ÖPÜLEBİLİR, ETEK DE ÖPÜLEBİLİR

Fethullah Gülen Öcalan’la görüşmeler için şöyle demişti:

“Milli onur, milli gurur ayaklar altına alınmama kaydıyla, o mefkureye saygı devam ettiği müddetçe -bence- el de öpülebilir, etek de öpülebilir. Heyet-i İslamiye, heyet-i milliye arasında huzurun temini adına katlanılabilecek her şeye katlanmak lazım. Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır.”