Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmaniye'deki mitinginde ‘Hırsız var’ pankartı açan İbrahim Alıcı, aktif AK Parti üyesi çıktı. Dünkü olayla ilgili açıklamalarda bulunan Alıcı, kendisinin de AK Parti’nin Adana Seyhan Teşkilatı 2012 / 1U dönem aktif üyesi olduğunu söyledi.

Pankartı açmasının ardından karga tulumba gözaltına alınan Alıcı, emniyetteki sorgusunun ardından savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı. 35 yaşındaki eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, üzerinde 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişörtle Başbakan'ın konuşma yaptığı sırada 'hırsız var' pankartı açmıştı.

Basın karşısına çıkan İbrahim Alıcı, başbakanlık korumaların kendisini alarak koltukları sökülmüş bir aracın içine bindirdiklerini ve 40 dakika işkence yaptıklarını söyledi.

Şahin Otel’de bir basın açıklaması yapan Alıcı, kendisinin de AK Parti üyesi olduğunu belirterek, “Ben AKP üyesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. 2 çocuk babasıyım. Hali hazırda işsizim. Geçim sıkıntım nedeniyle eşimden ayrıldım. Çocuklarımdan ayrıyım. Ülkemde yaşanan yolsuzluklara ve hukuksuzluklara duyarlı bir yurttaşım. Medyada yayınlanan haberler ve ses kayıtlarından ülkenin bir kısmının hayli refahta yaşadığını, benim gibi bir kısım insanların ise ötekileştirilip yoksullukla boğuştuğunu düşündüm. Ülkede yaşanan sürece tepkiliyim” dedi.

Anayasal protesto hakkını kullanmak istediğini belirten Alıcı, açıklamasına şöyle devam etti:

“Anayasal hakkım olan protesto hakkımı kullanmak amacıyla dün şehrimize gelen Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katıldım. Mitingden önce kendim hazırladığım ‘İtinayla yürütme yapılır’ yazılı tişörtümün üzerinden bir kazak giydim. Kazağın altına da ‘hırsız var’ yazılı pankartı belime dolayarak miting alanına girdim. Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaparken kazağımı çıkarıp pankartımı açtım. Miting meydanından AKP Gençlik Kolları üyeleri ve Recep Tayyip Erdoğan'ın özel korumaları beni darp ederek konuşma yapılan platformun arkasındaki özel hazırlanmış arka koltukları olmayan bir penelvan tipi araca zorla soktular. Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları aracın içinde yaklaşık 40 dakika boyunca beni ölümle tehdit ettiler. Cinsel istismarda bulunacaklarını söylediler. Ağza alınmayacak sözler ederek beni cop ve yumrukla darp ettiler. Vücudumun her yeri morardı. Korumalar daha sonra beni Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne teslim ettiler.”

Bir ülkede yürütme organının yurttaşlara bu muameleyi reva görmesini kınayan İbrahim Alıcı, “Başıma gelenleri kamuoyunun vicdanıyla paylaşıyorum. Benim canım sizlere emanettir. Can güvenliğimden endişe ediyorum” ifadelerini kullandı.