2014 Diyarbakır Newroz kutlamalarına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin eşi Hêro Xan Talabani ve beraberindeki heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Talabani, YNK Ankara Temsilcisi Bahoz Karaali ve YNK Siyasi Temsilcisi Mele Bahtiyar’ın da aralarında bulunduğu bir heyetle Büyükşehir Belediyesine gelerek Baydemir’le görüştü.

Ziyarette BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hafize İpek ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş da hazır bulundu.

Hêro Xan Talabani’ye “Hoş geldiniz” diyen Baydemir, “Sizi burada görmek hayalimdi. Görevimi 10 gün sonra arkadaşlarıma devredeceğim ve görevimin son günlerinde bu düzeyde değerli misafirleri ağırlıyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

“2015 Newroz’unda inşallah Urfa’da misafirim olursunuz” diyen Baydemir, Kürdistan’a yaptığı ziyaretlerde karşılaşmış olduğu sıcak ilgi ve misafirperverlik nedeniyle Hêro Xan Talabani’ye teşekkür etti.

Baydemir’e teşekkür eden Talabani ise “Siz bizim aziz kardeşimizsiniz” dedi.

Baydemir daha sonra, üzerinde Diyarbakır Surları ve tarihi mekanlarının işlenmiş olduğu çini tabağı Talabani’ye hediye ederken, Hêro Xan Talabani ise Baydemir’e Celal Talabani’nin fotoğraflarından oluşan bir albüm hediye etti.