MHP Lideri Bahçeli, 30 Mart'ta 41 ilde görülen elektrik kesintilerine ilişkin, "Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan'ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuştu.


MHP Lideri Bahçeli, 30 Mart'ta 41 ilde görülen elektrik kesintilerine ilişkin, "Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan'ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir. Allah'tan doğadaki vahşi hayvanlar baraj sularını içip bitirmemiş, enerji nakil hatlarını kuşlar kemirmemiş, termik santrallerine meteor taşı düşmemiş, sadece paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Siyasi görüşü, fikri aidiyeti meshebi ve yöresi ne olursa olsun, ister AKP'li, ister MHP'li, ister CHP'li olsun, her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir, ne var ki Erdoğan olamaz, milletin terazisi bu sıkleti çekmez'' değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

''Başbakan Erdoğan 30 Mart akşamı balkondan yaptığı konuşmasında savaşta olduğumuzu söylemiştir. İmralı canisinin, Barzani'nin rüşvetçilerinin nam ve hesabına konuşurken Suriye ile savaşa girdiğimizi de haykırmıştır.

Sayın Başbakan Türkiye Suriye ile ne zaman savaşa girmiştir? Sen Türk milletini ne zannediyorsun? Bu nasıl bir düşüncesizliktir.

Başbakan 110 güne yakın bir süre içinde paralel yapı avına çıkmıştır. Türkiye Kaddafi'nin çadır devleti değildir. Başbakan durduk yere Türkiye'yi savaşa sokamaz.

'GÜL'ÜN SÖZÜ ADETA İŞARET FİŞEĞİ GİBİ OLDU'

30 Mart seçimleri sonrası cumhurbaşkanlığı seçimleri gündeme gelmiştir. Gül'ün vakit geldi sözü adeta işaret fişeği gibi olmuştur. Sayın Gül adaylığı aralarında görüşmeye ile halledileceğini ifade ederek zımmen ben de varım mesajı vermiştir. Türkiye cumhurbaşkanlığı seçim takvimi başlamasına 82 gün kala Gül mü Erdoğan mı sorusuna kilitlenmiştir.

Ağzı olan konuşmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimini yapmak bile gereksiz ve zaman kaybıdır. Gül ile Erdoğan anlaşması halinde her şey netleşecektir. Biz cumhurbaşkanlığı seçimini konuşmak için daha erken olduğunu düşünüyoruz.

'ERDOĞAN'DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ'

Seçim bir krize dönüşme potansiyeli taşımaktadır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz.