HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Hrant Dink davasında geniş dindar kitlelerin "Hepimiz Ermeniyiz" sloganları atıldığı için meseleden uzaklaştırılmaya çalışıldığını savunarak, "Hepimiz Ermeni falan değiliz. Çok şükür hepimiz Müslümanız. Hrant Dink meselesine tam da bunun için sahip çıkmalıyız" dedi.

HAS Parti Ankara İl Teşkilatı'nın Ocak Ayı İl Divan Toplantısı, Tes-İş Sendikası Konferans Salonu'nda yapıldı. HAS Parti Ankara İl Başkanı Abdülhamit Gül, partilerinin siyasetinin ahlak ve maneviyat eksenli bir siyaset olduğunu vurguladı. Askeri vesayetten nasıl kurtulmak gerekiyorsa sivil vesayetten de kurtulmak gerektiğini savunan Gül, "Futbolun şikesini biliyoruz. Siyasetin şikesi de yüzde 10 barajıdır" dedi.

Gül'ün ardından kürsüye çıkan Numan Kurtulmuş, HAS Parti'nin dünyanın neresinde mazlum varsa onun yanında, ne kadar zalim varsa onun karşısında olduğunu dile getirdi. Partilerinin durduğu yerin doğru olduğunu iddia eden Kurtulmuş, bu duruşun bütün görüşlerini özümsemiş ve uygulayan çok değerli teşkilatlarının olduğunu savundu.

Türkiye'deki 1946 seçimleri dışarıda bırakılırsa çok partili hayatın 62 yıllık süresinin, statükoyla sistemin değişmesi arasında bir mücadele olarak özetlenebileceğini anlatan Kurtulmuş, milletin hep statükonun karşısında olduğunu düşündüğü partiye oy verdiğini söyledi. Esas sorunun, öyle görünen partiler olduğuna değinen Kurtulmuş, "Statüko hep mazeret üretir. 'Devletin bekası için, ülkenin geleceği için' der" dedi.

İktidara "10 yıldır yapman gereken şeyleri niçin yapmıyorsun? Bizim kısa süre içinde dile getirdiğimiz konulara bakın" diye seslenen Kurtulmuş, muhalefet veya iktidar polemiğine girmeksizin önerdikleri çözüm önerilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de sayısı 200 bini bulan öğretmen adayıyla ilgili sorunları her platforma taşıdıklarını, 17 bin atamanın yetmeyeceğini anlattıklarını dile getiren Kurtulmuş, 130 bin öğretmen açığı olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 44 bin öğretmen atama sözü verdiğini anımsattı.

-"KAYSERİ'DE BÜYÜK BİR AYIP ÖNLENMİŞ OLDU"-

Geçen cuma Kayseri'de yapılan duruşmada, "Kahrolsun İsrail" sloganı attığı için gözaltına alınan gençlerin HAS Parti'nin avukatlarının müdahil olmak için dilekçe verdiğini ve yapılan savunmayla gençlerin serbest kaldığını anlatan Kurtulmuş, "Furkan Doğan 19 yaşında Mavi Marmara olayında şehit oldu. Kayseri'deki olay, onun şahadetine hakarettir. Büyük bir ayıp önlenmiş oldu" görüşlerini dile getirdi.

Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin gerçek meseleleri olduğuna inandıkları 2 olayın takipçisi olacaklarına dikkati çeken Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İlk olarak, Türkiye'nin karanlık döneminin üzerindeki örtülerin kaldırılması şarttır. Biz bu dönemdeki hesaplaşmanın 28 Şubat'ta başlamasını gerekli görüyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemde 27 Nisan'la ilgili suç duyurusunda bulunacağız ve '27 Nisan'ı ben yazdım' diyenler başta olmak üzere bütün ilgililerden hesap soracağız.

12 Eylül'le hesaplaşmak sadece 90 yaşındaki generalleri mahkemeye çıkarmaktan ibaret olmamalıdır. Tabi ki Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'dan hesap sorun ama 12 Eylül'le hesaplaşmak için önce 12 Eylül'ün kayığından inin. 12 Eylül kayığına binerek 12 Eylül'le hesaplaşamazsınız. İkinci olarak da Türkiye'de kayıtsız şartsız halk egemenliğinin sağlanması için yeni anayasanın yapılması gerekir. Yeni Anayasa ile millet demokratik bir sistemin kurulmasını bekliyor. Ama böyle giderse dağ fare doğuracaktır."

-HRANT DİNK DAVASI-

Hrant Dink davasında mahkeme başkanının "ben bu kararı verdim ama bu doğru bir karar değil" şeklinde sözler kullandığını belirten Kurtulmuş, kimin öldürdüğü isim isim bilinmese de Dink'i kimin öldürttüğünü gördüklerini ifade etti.

Kurtulmuş, şunları anlattı:

"Dink'i bu ülkenin insanlarının özgürce yaşamasını istemeyen karanlık bir odak öldürttü. Bu karanlık olayı teşhis etmek için mazlumun yanında durmak zorundayız ama o kadar haince bir şey geliştiriliyor ki; sanki 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganları atıldı diye, geniş dindar kitlelerin bu meseleye sahip çıkmaması için, meseleden uzaklaştırılmaya çalışılıyor kitleler. Hepimiz Ermeni falan değiliz, çok şükür hepimiz Müslümanız. Hrant Dink meselesine tam da bunun için sahip çıkmalıyız. Biz asırlardır barış içinde yaşıyoruz. Peygamberimizin bize zimmet olarak verdiği gayrimüslim vatandaşımızı bu topraklarda koruyamadığımız için üzülmemiz gerekmez mi? Peygamberimizin sünnetine sahip çıkamadık."

Muhsin Yazıcıoğlu, Turgut Özal, Adnan Kahveci, Bedri İncetahtacı ölümlerinin aydınlatılması gerektiğini söyleyen HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye bu karanlık ölümleri aydınlatmazsa sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın, bu sonuca Türkiye'nin karanlık odaları hakim olur" dedi.

Kurtulmuş'a konuşmasının ardından, parti teşkilatı tarafından Ankaragücü atkısı, Pursaklar İlçe Teşkilatı tarafından portresinin olduğu kilim, Kadın Kolları tarafından çiçek ve Gençlik Kollarınca da Türk Bayrağı desenli tablo hediye edildi. Kurtulmuş, kadın kollarının hediye ettiği çiçeği, eşi Sevgi Kurtulmuş'a verdi. (CNNTÜRK)