“Kürtler kucağımıza oturacak” dediği iddia edildi. Tepki gelince elinde Kuran’la yalanlama yaptı. İddia sahibi tanık isimleriyle suç duyurusunda bulundu! Hurşit Güneş gündemden düşmüyor...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş’in, geçen hafta Kocaeli’nde parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, “Kürtler eninde sonunda bizim kucağımıza oturacak” dediği iddia ediliyordu. Tepkiler üzerine Güneş, yazılanları yalanladı.

KURAN’LI YALANLAMA

Son olarak Parti Genel Merkezi’nde açıklama yapan Güneş, savunmasını Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle güçlendirdi. Nur Suresi’nin 15. ayetinde, ‘O durumda siz iftirayı dillerinizde aktardınız ve hakkında bilginiz olmayan şeyi ağzınızla söylediniz ve bunu kolay sandınız; oysa o Allah katında çok büyük bir suçtur’ denildiğine işaret ederek, bu iddiaya itibar eden herkesi özre davet etti.

Güneş, “Gelip özür dileyecekler benden. Halkımızdan da özür dileyecekler, Kürt kökenli yurttaşlarımdan da. Yaptıklarından da Cenab-ı Hak karşısında tövbe edecekler” şeklinde konuşmuştu. Güneş, yapılan haberin iftira olduğunu belirterek, dava açacağını söylemişti.

‘BUNLARIN HESABINI VERECEKSİN’

Skandal haberin kaynağı olan ‘Bizim Kocaeli’ gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan, ‘Bunların hesabını vereceksin’ başlığı altında bir yazı kaleme aldı.

Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş’in söylediklerinin hesabını yargı ve kamuoyu karşısında vereceğini yazdı. Kürt kökenli vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Güneş’in korktuğunu belirten Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın korktuğundan dolayı ayetlere sarıldığını savundu.

Arslan, “Bugüne kadar senin bir ayeti ağzına aldığını, dini bir kelimeyi telaffuz ettiğini hiç duymadık. Ama bakıyorum da şimdi ne yapacağını bilmez halde telaştan, korkudan ayetlere sığınmaya başladın” ifadelerine yer verdi. “Ama bu işten bu kadar kolay kurtulamayacaksın” diyen Arslan, şahitlerinin olduğunu, bunları köşe yazısında deşifre etmeyeceğini, ancak şahitleri yargı önünde göstereceğini dile getirdi.

Arslan, CHP Genel Merkezi’nin bu konuda bilgisine başvurması durumunda bu kişilerin isimlerini onlara da verebileceğinin altını çizdi.

BUGÜN DE SUÇ DUYURUSU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş’in “Kürtler kucağımıza oturacak” dediğini yazdığı için yalancılıkla suçlanan Bizim Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Müdürü Güngör Arslan, Güneş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arslan, Güneş’in “Kürtler kucağımıza oturacak” bilgisini getiren CHP’li yöneticilerin isimlerini de verdi. Arslan, kendisini yalancılıkla suçlayan Hurşit Güneş hakkında aynı zamanda tazminat davası da açıyor. Savcılığa avukatı Sırma Mungan Tamer ile birlikte gelen Güngör Arslan, “Hurşit Güneş hem şahsım hem de gazetem hakkında söylediklerinin bedelini ödeyecek” diye konuştu.