HDP Nazilli ilçe başkanlığına 20 yaşındaki üniversite birinci sınıf öğrencisi Fatoş Çetin seçildi. İlçe yönetiminin tamamı da kadınlardan oluştu.

HDP Nazilli 1'inci Olağan Kongresi'nde, üniversite birinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Fatoş Çetin ilçe başkanı seçildi. İlçe yönetiminin 9 asil 7 yedek üyesinin tamamı da kadınlardan oluştu.

Kıbrıs Caddesi üzerinde HDP İlçe binasında tek listeyle gidilen seçimde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Fatoş Çetin, sandığa giden 25 delegenin tamamının oyunu alarak başkan seçildi. Yeni Başkan Çetin'in 9 Asil 7 yedek üyeden oluşan yönetim kurulunun tamamı da kadınlardan oluştu.

Erkek egemen sistemi ilçede yok etmeyi hedeflediklerini ifade eden Fatoş Çetin, "Rojava kadın devrimi bize mücadelenin kadınlar olmadan yapılamayacağını gösterdi. Nazillili kadınlar, ilçede yeni bir kadın mücadelesi yaptı. Erkeklerin evlerden dışarı çıkmasını istemedikleri kadınları sokaklara ve alanlara çıkardı. Kadınlar yapamaz diye bir şey yok. Yapacağız ve herkes görecek. Türkiye siyasetini de kadınlar değiştirecek" dedi.