Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için çalışmalarını hızlandıran HDP’de miting programı belli oldu.

Önceki gün Ankara’da adayların tamamına yakınının katılımıyla gerçekleştirilen “milletvekili aday tanıtım toplantısı”nın ardından kapalı aday toplantısı yapan HDP, ilk mitingini Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunduğu Edirne’de gerçekleştirilecek.

Aynı gün eş zamanlı olarak Ardahan’da da bir miting düzenleyecek partide seçim çalışmaları resmen başlayacak.

‘ORTAK DİL VURGUSU’

Adayların seçim bildirgesi etrafında ortak bir dil kullanmalarının istendiği kapalı aday toplantısında, tüm adayların mitinglerde bulunması da vurgulandı. “Senle değişir” sloganı ile propagandasını yapmaya hazırlanan HDP’de Eş Genel Başkanlar iki ayrı koldan mitinglerini gerçekleştirecek.

EŞ GENEL BAŞKANLAR SAHAYA İNİYOR

26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek Edirne mitingine Eş Genel Başkan Sezai Temelli, Ardahan mitingine ise diğer Eş Genel Başkan Pervin Buldan katılacak. 27 Mayıs Pazar günü İstanbul birinci ve üçüncü bölgede miting ve halk buluşması gerçekleştirilecek HDP’de ardından Gebze, Yalova, Bursa, Eskişehir, Ankara, Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, Bitlis, Denizli, Siirt, Batman, Antalya’da halkla buluşmalar gerçekleştirilecek.

PATLAMANIN OLDUĞU MEYDANDA AYNI GÜN MİTİNG

7 Haziran 2015’te yapılan seçimlerden önce gerçekleştirilen son mitingde 5 Haziran 2015’te İstasyon Meydanı’nda IŞİD’in bombalı saldırısına uğrayan parti, üç yıl sonra aynı gün aynı yerde bir miting daha gerçekleştirecek.

BAYRAM ARASI

Ramazan bayramına kadar sürecek ilk etap halk buluşmalarının ardından büyük kitlesel mitingler planlanıyor. 17 Haziran Cumartesi günü Kocaeli ve İstanbul’dan başlatılacak olan mitingler 23 Haziran’da Van ve İzmir’de yapılacak eş zamanlı mitinglerle sona erecek.

HDP’nin bayram sonrası miting programı şöyle:

*17 Haziran Pazar Kocaeli ve İstanbul

*18 Haziran Pazartesi Manisa ve Aydın ile Adana ve Mersin

*19 Haziran Salı Antalya ve Urfa

*20 Haziran Çarşamba Batman ile Hatay ve Antep

*21 Haziran Perşembe Bitlis ve Siirt ile Mardin

*22 Haziran Cuma Diyarbakır ve Dersim

*23 Haziran Cumartesi İzmir ve Van

Kaynak: BirGün