HDP, Mardin'de düzenleyeceği kongre için hazırladığı bildirilerin dağıtılması, Valiliğin "eylem ve etkinlik yasağı" gerekçesiyle yasaklandı. 

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü'nün 4 Ocak 2020 günü Eş Genel Başkan Sezai Temelli'nin katılımıyla gerçekleştireceği 3. Olağan Kongresi için hazırlanan bildirilerin dağıtılmasına yasak getirildi. 
 
HDP Artuklu İlçe Örgütü'nün kongre bildirilerini dağıtmak için bildirimde bulunduğu Artuklu Kaymakamlığı, yasak gerekçesine Mardin Valiliği tarafından alınan 30 günlük eylem ve etkinlik yasağını gerekçe gösterdi. Kaymakamlık gerekçesinde, 2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu ve Mardin Valiliği'nin yasak kararında yer alan "... el ilanı, broşür ve benzerleri dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin 16.12.2019 tarihinden itibaren 30 gün süre ile Mardin il merkezimiz ve ilçeler dahil olmak üzere tüm il sınırlarımız içinde yasaklanmıştır" ifadelerine yer vererek, bildirilerin dağıtılmasının "uygun görülmediği" belirtildi. 
 
'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’
 
Kaymakamlığın kararına tepki gösteren HDP Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak, “Bu sadece HDP’ye uygulanan bir politikadır. HDP’nin önüne geçmek için yapılan bir engellemedir. Valiliğin 30 günlük yasağı ya da çıkarmak istedikleri engellemeler ne olursa olsun biz kesinlikle çalışmalarımıza devam edeceğiz. HDP olarak hiçbir şekilde eylem ve etkinliklerimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çalışmalarımızdan geri adım atmayacağız.  4 Ocak tarihinde Yay Granda Otel’de yapacağımız kongremize tüm halkımız davetlidir" dedi.