Halkların Demokratik Partisi (HDP), 20 Temmuz'da İstanbul'da açıkladığı “Demokrasi Mücadele Planı” deklarasyonuyla bir ay süren "Vicdan ve Adalet Nöbeti" eylemi sona erdi.

Sırasıyla Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de tutulan nöbetlerde HDP'liler, taleplerini dile getirdi.

Nöbet eyleminin sona ermesiyle birlikte gözler bu kez planlamanın ikinci etabı olan halk toplantılarına çevrildi.

120 MERKEZDE TOPLANTILAR

Dört ildeki nöbet eyleminin ardından bu kez 120 ayrı merkezde halk toplantıları, şölenler, mitingler ve panellerle gerçekleştirilecek olan etkinliklerle bir kez daha halkla bir araya gelinecek.

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki halk buluşmasıyla startı verilen "Demokrasi Mücadele Planı"nın ikinci etabı Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

Adana, Mardin, Muğla, Osmaniye, Antalya, Aydın, Denizli, Hatay, İzmir, Şırnak, Balıkesir, Diyarbakır, Kocaeli, Kars, Hakkari, Siirt, Urfa, Konya, Bingöl ve İstanbul'da 27 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek olan etkinlikler kapsamında HDP'li milletvekilleri ve MYK üyeleri halkla bir araya gelerek, içerisinden geçilen sürece dair tartışmalar yürütecek.

Bu buluşmalardan çıkan sonuçlar ise yeniden masaya yatırılıp, mücadele planının üçüncü aşaması olan ve Ocak 2018'de yapılacak olan olağan kongreye kadarki sürecin startı verilecek.

4 KASIM’DA KİTLESEL EYLEMLER

Aynı takvim içerisinde HDP'li milletvekillerinin tutuklandığı 4 Kasım'ın yıldönümünde kitlesel eylemler planlanıyor. Eylemlerin büyük bir bölümünün HDP'lilerin tutuklu bulunduğu cezaevleri önünde yapılması düşünülüyor.

BÖLGESEL VE MERKEZİ MİTİNGLER

Doğrudan seçmenle bir araya gelinecek olan bu etkinliklerin yanı sıra bu süreçte büyük bölge mitinglerinin de hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda Diyarbakır ve İstanbul’da merkezi, diğer bölgelerde ise bölgesel düzeyde mitingler yapılacak.

İki aşamalı olarak sürdürülecek olan etkinlik takviminin son halinin ise bu hafta netleşmesi bekleniyor. Hem nöbet eylemlerinin sonuçlarını ele almak hem de önümüzdeki süreci planlamasını netleştirmek için de HDP'de bu hafta yoğun bir toplantı trafiği var.

BU HAFTA TOPLANTI TRAFİĞİ

Yarın HDP Kadın Meclisi toplantısı gerçekleştirilecek. Çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısından sonra da Cuma günü toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) tüm bu gündemler masaya yatırılacak.

(Kaynak: Dihaber)