HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen, Kars halkına mektup gönderdi.

Temel sorunları çöp, su ve yol olan Kars halkına seslenen Bilgen, Kars’ın sorunlarını çözmek için yetki istedi.

Adreslere teslim edilen mektupta Bilgen, “Kars’ın sorunlarını çözmek için çaba sarfettiysek şimdi de Eş Başkan Adayımız Şevin Alaca ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte doğrudan belediye hizmetlerini sunmak için senden yetki istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgen mektubunda, “Bizim tek bir senaryomuz var o da herkes için yaşanabilir Kars. Kars’ın zenginliğini oluşturan Azeri de, Terekeme de, Kürt de, Yerli de ve şehrimizdeki memur ve öğrenci de madem ki aynı suyu içiyor, aynı yolu, kaldırımı kullanıyor, aynı mahallede oturuyor o halde bu alanlardaki sorunlar herkesin ortak sorunudur diyoruz. O yüzden zamanımızı ve enerjimizi paronayak senaryolara değil, Kars’ın gerçek sorunlarına harcayacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullanırken, “Kars’ın kaynaklarını yakınlarına peşkeş çeken, siyaseti toplumsal faydadan çok kişisel çıkar hesabıyla yapan anlayışlara 31 Mart seçimlerinde gereken dersi vermelisin. Tercih senin. Kendine yakışan tercihi yapacağına inanıyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen’in mektubu şu şekilde:

Yaşanabilir bir Kars için…

Sevgili hemşehrim, bize gösterdiğin onur verici destekle 7 Haziran 2015’ten bu yana milletvekili görevini hakkıyla yerine getirmeye çalıştım. Başta Kars’ın en büyük sorunu olan sağlıkla ilgili olmak üzere, eğitimden turizme, içme suyundan çöplere, bozuk yollardan trafik sorununa, göçten esnafın sorununa kadar çeşitli sorularını Ankara’ya taşıyan VEKİLİN olarak şimdi de bu sorunlarını Kars’ta yerinde çözmek üzere BELEDİYE BAŞKANLIĞI için senden yetki istiyorum.

Kars’a hizmet getirmek için samimiyetimi ve fedakarlığımı, gerek adaylığımla gerekse seçildiğimde milletvekilliğini bırakıp belediye başkanlığı yapacağıma dair verdiğim sözle gösterdiğimi düşünüyorum.

Şimdiye kadar bu kenti yönetenler, hem merkezi bütçeden gelen parayı hem de şehrin zengin potansiyelini iyi yönetemedikleri için kaderine terk edilmiş ve sahipsiz bir Kars manzarası ortaya çıkmıştır.

Kars giderek Batıya göç verip yoksullaşırken şehri yönetenler giderek palazlanıp zenginleşmişlerdir. Sen kentin sorunlarıyla meşgul olurken, onlar bir yerlerde bu kentin rantını yemekle meşgul oldular.

Sana temizlik, yol yapımı, su gibi en temel belediye hizmetlerini bile sunmadılar, çünkü onlara gidecek mali kaynakları kendi çıkarları için pervasızca kullandılar. Seçim dönemleri yaklaştıkça da yolsuzluklarını ve beceriksizliklerini örtmek için, bilerek etnik kimlikler üzerinden siyasi hamaset yarışına girdiler. Lütfen bu seçimde oyunu kullanırken artık gerçek sorunlarını (çamurlu yolları, su kesintilerini, toplanmayan çöpleri, arabanın alt takımlarından gelen sesleri vb.) düşünüp ona göre tercihini yap!

Biz ısrarla Kars’ın acil ihtiyacı olan çöp, su, yol, kaldırım, sosyal belediyecilik vs. derken bunları geçmiş 20 yılda yapmayanlar ısrarla senin önüne soyut hayali ve paronayak senaryolar koyuyorlar, lütfen bunlara aldanma.

Çünkü bizim tek bir senaryomuz var o da HERKES İÇİN YAŞANABİLİR KARS. Kars’ın zenginliğini oluşturan Azeri de, Terekeme de, Kürt de, Yerli de ve şehrimizdeki memur ve öğrenci de madem ki aynı suyu içiyor, aynı yolu, kaldırımı kullanıyor, aynı mahallede oturuyor o halde bu alanlardaki sorunlar herkesin ortak sorunudur diyoruz. O yüzden zamanımızı ve enerjimizi paronayak senaryolara değil, Kars’ın gerçek sorunlarına harcayacağımıza söz veriyoruz.

Çünkü biz Kars’ı gerçekten seviyoruz ve beş yılı boşa giden bu güzelim kentin BEŞ YIL DAHA KAYBETMESİNE gönlümüz razı değil.

Değerli hemşehrim, nasıl ki bugüne kadar hiç bir ayrım yapmadan Kars’ın sorunlarını çözmek için çaba sarfettiysek şimdi de Eş Başkan Adayımız Şevin Alaca ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte doğrudan belediye hizmetlerini sunmak için senden yetki istiyoruz.

20 yıldır şehri yönetenler önce hesap verecek sonra yeni vaatlerle oy isteyecekler. Bizse hiç denenmemiş olmanın yüz akı ile şehrimize yepyeni bir şeffaf, katılımcı, hesap veren yönetim modeli öneriyoruz.

Belediye Başkanı demek Şehremini yani şehrin emini güvenilir kişileri demektir ve öyle olmalıdır. Alın terinden kesilen vergilerini, sokaklarında, parklarında huzur içinde gezebilen, çocuklarını hatta tarihi güzelliklerini emanet edeceğin insanları seçerken elbette dikkatli ve hassas olmalısın. Kars’ın kaynaklarını yakınlarına peşkeş çeken, siyaseti toplumsal faydadan çok kişisel çıkar hesabıyla yapan anlayışlara 31 Mart seçimlerinde gereken dersi vermelisin. TERCİH SENİN!

KENDİNE YAKIŞAN TERCİHİ YAPACAĞINA İNANIYOR, SAYGI VE SEVGİYLE SELAMLIYORUM.

Ayhan BİLGEN”