Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediye başkan adaylarını yarın açıklıyor. 17 Ocak Cuma günü, saat 10:00'da, Ankara-İnşaat Mühendisleri Odası'nda aday tanıtım toplantısı gerçekleşecek.

59 büyükşehir ve il belediye başkan ve eşbaşkan adaylarının açıklanacağı ve tanıtılacağı etkinlikte HDP’nin Seçim Bildirgesi de kamuoyuna duyurulacak.

ADAYLAR BELLİ OLDU

Bu arada gelen bilgilere göre HDP İstanbul'da Sırrı Süreyya Önder, Ankara'da Salman Kaya ve İzmir'de Osman Özçelik'i aday gösterecek.

HDP’nin İstanbul’un ilçelerindeki kimi adayları da belli oldu. Belediyelerde eş başkanlık sistemi önerecek olan HDP’nin Şişli’de başkan adayı KCK’den geçen ay tahliye olan çevirmen Ayşe Berktay, eş başkan adayıysa ilçenin Ermeni sakinlerinden Kenan Yenice.

Beşiktaş’ta HDK Genel Meclis üyesi Ahmet Saymadi, Kağıthane’de müzisyen Pınar Aydınlar, Kadıköy’de ise 12 Eylül’den sonra işkencede hayatını kaybeden İrfan Çelik’in eşi Mukaddes Erdoğdu Çelik’in aday gösterilmesi bekleniyor.

Bakırköy’de sendikacı Vahit Genç, Adalar’da Ermeni aday Kayuş Çalıkman Gavrilof, Bayrampaşa’da Erdal Oflaz, Gaziosmanpaşa’da Feray Mertoğlu, Avcılar’ da Avukat Zehra Şahin Yeşil, Üsküdar’da Sabri Bingöl ve Sancaktepe’de ise Engin Aras’ın aday olacağı belirtiliyor.

Her yerde eş başkanlık sistemi uygulanacak.

DİĞER SOL NE YAPACAK?

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre HDP’nin dışında kalan TKP, ÖDP ve Halkevleri Ankara ve İstanbul’da iki farklı tutum gösteriyor. Üç oluşum, Ankara’da CHP ve HDP’den farklı olarak, bir başka ortak aday çıkarmaya karar verdi. İstanbul’da ise TKP Aydemir Güler’i aday gösterirken, ÖDP ve Halkevleri ise bir isim çıkarmayacak, herhangi bir adaya desteğini de açıklamayacak.

HDP'nin diğer belediye başkan adayları