7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için aday adaylık başvurusunun 16 Şubat’ta başlayacağı HDP’de aday adayları belli olmaya başladı.

Aday adaylık başvurusunun 16 Şubat’ta başlayacağı HDP’de aday adayları belli olmaya başladı. HDP’den aday olmak için istifa eden isimler arasında gerek üniversitedeki üretimleri gerekse de, çeşitli alanlarda toplumsal mücadeledeki tutumlarıyla dikkati çeken isimler bulunuyor.

MİTHAT SANCAR, KADRİ YILDIRIM, KEMAL BÜLBÜL, MUHARREM ERBEY, RACİ BİLİCİ

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) eski yöneticilerinden Kemal Bülbül ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey HDP’den aday adayı olduklarını açıklamışlardı. Bu isimlere yenileri eklendi. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici de HDP aday adayı olduğunu açıklayarak öğretmenlikten istifa etti.

NİLGÜN TUNÇCAN ONGAN

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Öğretim Üyesi ve Evrensel Yazarı Doç. Dr. Nilgün Tunçcan Ongan HDP milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

İşçi hareketi, sendikal örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerle ilgili çalışmalarıyla tanınan Ongan, SEKA direnişi, TEKEL direnişi, Hava İş grevi, Metal işçilerinin grevi, Ülker işçilerinin direnişi gibi emek mücadelelerine akademik çevrelerden destek örgütlenmesi kampanyalarının düzenlenmesinde de aktif biçimde yer aldı. Kamuoyunda “Taş atan çocuklar” olarak bilinen TMK mağduru çocuklar için oluşturulan Çocuklar İçin Adalet Girişiminde yer alan Ongan, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin iadesi ve Müge Tuzcuoğlu’nun özgürlüğüne kavuşması için yürütülen kampanyalarda aktif olarak yer aldı.

ZEKİ GÜL

Yine Evrensel yazarlarından Dr. Zeki Gül de, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki görevinden, HDP’den aday adayı olmak için dün istifa etti. Dr. Zeki Gül, aynı zamanda Hayat Televizyonu’nda her hafta pazar günleri yayımlanan ‘Sağlıklı Günler’ programını hazırlayıp sunuyor. 2004-2006 yılları arasında İzmir Tabip Odası Başkanlığı yapmış olan Dr. Zeki Gül, 2008-2010 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyinde yer aldı. 1995 yılında açlık grevleri sürecinde görev alan hekimler adına kendisine TTB İnsan Hakları Onur Ödülü verildi.

BEYZA ÜSTÜN, SEZAİ TEMELLİ, AHMET YILDIRIM

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Sezai Temelli ve RTÜK Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım da HDP’den aday olmak için görevlerinden istifa ettiler.

Prof. Dr. Beyza Üstün, Ekoloji Meclisi Üyesi ve Ekoloji mücadelesinde öne çıkan isimlerden birisi.

Yurt içi ve yurt dışı dergilerde 20’yi aşkın bilimsel makalesi yayınlanan ve bilimsel araştırma nitelikli kitabı bulunan Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ise, 3 Kasım 2011’de TBMM Genel Kurulu tarafından RTÜK Üst Kurul Üyeliğine seçilmişti.

Halkların Demokratik Partisinde (HDP) 7 Haziran’da yapılacak seçimler için aday adaylık başvurusu 16 Şubat’ta başlayacak ve 2 Mart’ta sona erecek.

Kaynak: Evrensel