HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve 12 milletvekili, polis engellemelerine rağmen Kadıköy HDP binası önünden Yoğurtçu Parkı'na kadar yürüdü. Parka, sadece Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne girecek olan Kemalbay ve 12 vekil alındı. 

Halkların Demokratik Partisi  Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve 12 milletvekili, HDP Kadıköy ilçe binası önünden Yoğurtçu Parkı'na doğru yürüyüşe başladı. Kalabalık bir kitleyle Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin tutulacağı parka yürüyen HDP’liler, "Emekçilerin hakları gasp edilemez" ve "Kadın kazanımları gasp edilemez" dövizlerini taşıdı ve sık sık "Hak hukuk adalet" sloganları attı. 

Kadınların zılgıtlarıyla devam eden yürüyüş, Yoğurtçu Parkı'na 150 metre kala polislerce engellendi. Kitle "Direne direne kazanacağız" ve "Tutuklu vekiller onurumuzdur" ve "HDP halktır halk burada" sloganıyla polisin engelini protesto etti.

HDP heyeti ile polisler arasında yaşanan kısa gerginliğin ardından polis barikatı kaldırdı. Tekrar ellerindeki dövizlerle yürüyüşe devam eden HDP’liler, bu kez parkın girişinde yine polisler tarafından engellendi. 

PARKA GİRMELERİ ENGELLENDİ 

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve 12 milletvekili, Kadıköy HDP ilçe binası önünden Yoğurtçu Parkı'na başlatmış olduğu yürüyüş polisin engellenmesine rağmen parka ulaştı. Ancak polis, HDP heyeti ile kitlenin parka girmesini engelledi.

Aralarında KESK, DİSK, TMMOB ve TTB temsilcileri yanı sıra bir çok demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri, sanatçı ve aydınların da parkın girişindeki bekleyişi sürüyor. Kitle, zılgıt ve alkışlar eşliğinde sık sık "Hak hukuk adalet" sloganları atıyor. Yapılan görüşmenin ardından kitleyi parka almayan polis, sadece Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne girecek olan Kemalbay ve 12 milletvekilinin parka girişine izin verdi. Kitlenin bariyerin arkasındaki bekleyişi sürüyor. (Kaynak: Dihaber)