Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de 15 gündür devam eden ablukayı kırmak için girişimlerde bulunan heyet yine engellendi.

Hükümetin seçim çalışmalarını savaş politikalarıyla yürüttüğünü ifade eden HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Nusaybin’de başlatılan hukuksuz uygulamaların Lice’de, Silvan’da genişletildiğini söyledi.

Yıldırım, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun gündeme getirdiği Abdi Aykut’un fotoğrafı için "İçişleri Bakanı bir insanlık suçu işlediğini itiraf etmiştir. İşkence yaptığı kişinin de bir köylü olduğunu kabul etmiştir" dedi.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP'li vekiller İbrahim Ayhan, İmam Taşçıer ve Leyla Birlik'in bulunduğu heyette yer alan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Nusaybin ilçe binasında açıklama yaptı.

‘SEÇİM SAÇIŞMALARINI SAVAŞ POLİTİKALARIYLA YÜRÜTÜYOR’

Hükümetin seçim çalışmalarını savaş politikalarıyla yürüttüğünü ifade eden Yıldırım, bugün Nusaybin’de başlatılan hukuksuz uygulamaların Lice’de, Silvan’da genişletildiğini söyledi.

Koruköy’deki uygulamanın son bir buçuk yılda Kürdistan’da açığa çıkarılmış kirli uygulamalardan bağımsız olmadığını savunan Yıldırım, “Eğer bunun üzerinden toplumu bir baskı cenderesi içine alıp burada zorla bir başkanlık hayaline ulaşmak istiyorsa biz açık söyleyelim onların bu zulmü, bu toplumun öfkesini, kalıcı ve onurlu barış talebini, demokrasi ve özgürlük sevdasını büyütüyor. Başka da hiçbir şeye hizmet etmez. Halktan gönül ile rızayla oy alamayacaklarını anlamışlar” diye konuştu.

‘İNSAN HAKLARI İHLALLERİ ADALET DİVANINA TAŞINMALI’

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bizimle birlikte hangi siyasi parti, hangi resmi yetkili, hangi mülki amir gelmek istiyorsa biz herkesle birlikte olan biteni yerinde görmek arzusundayız. Kim ne yapacaksa bugün yapmalı. Bütün insan hakları kurumlarının bu insan hakları ihlallerini uluslararası ceza mahkemesi olan Adalet Divanına götürmelidir. Biz parti olarak bunun hazırlıklarına başladık.”

‘SOYLU İŞKENCE YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin de konuşan Yıldırım, “İçişleri Bakanı bizim Meclis'te yaptığımız konuşmalara binaen, bu köyde bir büyüğümüz, bir yurttaşımız olan Abdi Aykut’un açık işkence gördüğü resimlerini gösterirken, Erzurum’dan bize cevap veren İçişleri Bakanı bir insanlık suçu işlediğini itiraf etmiştir. İşkence yaptığı kişinin de bir köylü olduğunu kabul etmiştir. Hiçbir devlet yetkilisi bir yurttaşa işkence edemez” dedi.

‘TARİHİ MAHZENLER SIĞINAK OLARAK GÖSTERİLİYOR’

Köyün tarihi bir yapısının olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi: “Bu bölgeyi ne kadar tanıdıkları belli oluyor. Bu köy tarihi yapısıyla biliniyor. Fakat hükümet yetkilileri evlerin altındaki mahzenleri, bodrumları bile hala bir sığınak olarak gösterecek cahil söylemler içerisinde.”

(Kaynak: Dihaber)