HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, MİT TIR'ları davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını değerlendirdi.

Yıldırım, tutuklanmanın nedenini MİT TIR’larında değil, dokunulmazlıkların kaldırıldığı tarih 20 Mayıs ile 4 Kasım’da aramak gerektiğini söyledi.

Yıldırım, “Enis Berberoğlu siyasetçi ve gazeteci kimliği ile tutuklanmadı. Berberoğlu, iktidarın güdümüne girmeyeceğini, ona kendi zaviyesinden itiraz ettiği ve iktidara boyun eğmediği için tutuklandı. Bir dirhem gri alan kalmadı. Ya iktidara göre kap kara ya da süt beyazdır. Ülke bu kadar kutuplaştırılmış durumdadır” diye konuştu.

‘AMASIZ, FAKATSIZ KINIYORUZ’

Yıldırım, Berberoğlu’nun tutuklanmasını CHP’nin sorumluluğuna rağmen, parti olarak kabul etmediklerini, amasız ve fakatsız kınadıklarını söyledi.

Yıldırım, “20 Mayıs öncesinde başlayarak bu güne kadar demokratik siyasete yapılan darbeye karşı direnen bir tek biz kaldık. Parlamentodaki bütün partiler buna boyun eğdiler. Anayasaya aykırı, ahlaksız teklif demelerine rağmen bu günlere getirildi. Ama biz işin orasında değiliz, bu ülkedeki hukuki, meşru siyasete darbenin bir parçası olarak bu davranışı görüyor ve buna karşın ilkesel tutumumuzu koruyoruz” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Dihaber)