Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri Milletvekili Selma Irmak, “Biz Meclis zemininde çalışmak ve burayı terk etmek istemiyoruz. Bu zemini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir. Önünde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz... Biz sonuna kadar meclis zemininde mücadele etmek istiyoruz” dedi.

Amerika'nın Sesi Radyosu Kürtçe servisine konuşan Selma Irmak, fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının darbe olduğunu belirtti. 

‘SONUNA KADAR MECLİS ZEMİNİNDE MÜCADELE ETMEK İSTİYORUZ’ 

HDP'lilerin meclisten çıkarılması ve dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda alternatifleri olup olmadığı konusundaki soruyu ise Irmak şöyle yanıtladı: “Alternatif yoktur. Biz Meclis zemininde çalışmak ve burayı terk etmek istemiyoruz. Bu zemini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir. Önünde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz. Kaç yıl geçerse geçsin yine sorun masada çözülecektir. Biz bu nedenle 10- 20 yıl kaybetmek ve binlerce insanın ölmesini istemiyoruz. Biz sonuna kadar meclis zemininde mücadele etmek istiyoruz. En büyük engel olarak HDP'yi görüyorlardı ve bu el koyma ile bunu aşıyorlar. CHP ve MHP onların bastonu oldular, onlarla yürüyecekler. Halkımız moralini bozmasın, biz moralsiz değiliz, bizim direniş alanımız sadece Meclis değil, alanlardır. Halkımız yıllardır bu alanlarda onurlu bir yaşam için direniyor, biz onların temsilcileriyiz.”