HDP Antep Millletvekili Mahmut Toğrul, Antep’teki canlı bomba saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümeti uyarmalarına rağmen önlem aldıramadıklarını ifade eden Toğrul, “Azez-Cerablus hattı kapanırsa temas kesildiğinde ve Türkiye içindeki IŞİD üyelerinin Suriye’dekilerle teması kesildiğinde kendisini patlatmak dışında bir şey bilmeyen bu çetenin Antep için çok tehlike yaratacağını söylemeye çalıştık. Önlem aldıramadık” ifadelerini kullandı.

Antep saldırısıyla ilgili Sputnik’e konuşan HDP Antep Millletvekili Toğrul, şunları söyledi:

“IŞİD’in tüm patlama alanları sivil alanlardır. IŞİD’in Ankara Gar saldırısı iddianamesi incelendiğinde Antep’teki saldırının işaretleri görülüyor. IŞİD üyeleri kendi aralarında ifade ediyorlar, Antep’te bir Kürt düğününde patlama yapmaları konusunda.

“Ankara iddianamesinde görüldü ki devlet IŞİD’i takip etmiş ancak buna rağmen önlem almamış. Böyle bir günün seçilmesi de Minbic zaferinin intikamıdır. Antep’teki saldırı tesadüf değildir.

“Bilinçli hedefli bir saldırıdır. Çünkü patlamada hayatını kaybedenlerin hepsi Kürt yurtsever insanlardır. Partililerimizdir. Bu saldırı Kürtlerin toplu olduğu bir yere yapılmış olarak görülmeli."

‘IŞİD’İN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI ANTEP’

Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren Toğrul, şöyle devam etti:

”IŞİD’in dünyaya açılan bölgesi Antep’tir. Azez Cerablus arasındaki bölgedir. Bu bölgeyi kapattığımızda IŞİD’in hava alması mümkün değildir. Biz defalarca söyledik, dünyanın birçok yerinde IŞİD’e katılmak isteyenler gelip Antep’te toplanıp geçiyor. Suriye’de savaşıyor ve sonra dönüp Türkiye’de kendilerini patlatıyorlar.

‘MİNBİC ZAFERİNDEN SONRA IŞİD ÜYELERİ SİVİLLERİN ARASINA KARIŞARAK TÜRKİYE’YE GİRDİ’

Azez-Cerablus hattı kapanırsa temas kesildiğinde ve Türkiye içindeki IŞİD üyelerinin Suriye’dekilerle teması kesildiğinde kendisini patlatmak dışında bir şey bilmeyen bu çetenin Antep için çok tehlike yaratacağını söylemeye çalıştık. Fakat dinletemedik. Önlem aldıramadık.

Keşke devlet önlem aldı diyebilseydik. Bize gelen bilgilere göre Minbic zaferinden sonra çok sayıda IŞİD üyesinin sivillerin arasına karışarak Türkiye’ye geldiği."

‘TOPLU MEZAR TEHLİKEDİR’

Antep’te IŞİD korkusundan dolayı yaşamın durma noktasına geldiğine dikkat çeken Toğrul, “Antep’te insanlarda bir korku var. İnsanlar böyle acılı bir günde dahi toplu olmamız tehlikeli değil mi diye soruyorlar. Gerçekten bir tehlikedir. Antep bir diken üzerinde. Bir mayın tarlası üzerinde yaşıyoruz ve mayına basmamaya çalışıyoruz. Nereye basacağımızı da bilmiyoruz" dedi.