HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'deki dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması sonucuna ilişkin konuştu. Tan, "Bir başka AK Partili'nin 'hain' olarak nitelendirdiği 57 kişi kendi partisinin aklama operasyonuna deterjan olmamıştır" dedi.

Tan'ın açıklamaları şöyle:

"Dün TBMM'de tarihi bir oylama oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar şahit olduğu en ciddi yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir oylamaydı bu.

AK Parti Hükümeti, konunun üzerini örtbas etmek için ellerinden geleni yaptı. Dört eski bakan Yüce Divan'a gönderilmemesine rağmen vicdanlar rahat değil. Irak tezkeresinden bu yana geçen 12 yıllık süre içinde AK Parti Grubu ilk kez Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı'nın iradesinin zıddına vicdanlarının bu kadar rahat olmadığını ortaya koydu

57 AK Partili milletvekili bu aklamaya 'evet' demedi. Bu tabi hukuki sonucu değiştirmedi ama siyaseten ciddi bir netice ortaya çıktı. 57 AK Parti milletvekili 'Bizim bakanlarımız, bizim nezdimizde ak değildir, Yüce Divan'a gönderilsin ve hesap versinler' dedi. Bunun siyasi sonuçları olacaktır mutlaka. AK Parti içindeki 57 milletvekilinin bu mevzuda Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı gibi düşünmediği ortaya çıkmıştır. Bunun siyasi sonuçlarının ne olacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır ancak bu demokrasimiz açısından sevindirici olmuştur.

ŞAMİL TAYYAR'IN 'İÇİMİZDEKİ HAİNLER' AÇIKLAMASI

Tan, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın AKP'deki fire'lerle ilgili olarak twitter'dan yazdığı 'içimizdeki hainler' ifadesi için de, "Sizin gibi düşünmeyen, olaylara sizin gibi bakmayan en yakınınızdaki arkadaşlar bile hainse o zaman dost kimdir? Zaten dostunuz kalmadı" ifadelerini kullandı. Altan Tan, "Bir başka AK Partili'nin 'hain' olarak nitelendirdiği 57 kişi kendi partisinin aklama operasyonuna deterjan olmamıştır" diye konuştu.