Kobani’de akşam saatlerinde IŞİD'le 'şehir savaşı'nın başlaması ile sivillerin ve yaralıların tahliye edildiği Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda bulunan HDP milletvekilleri, tahliyelerin sağlıklı bir şekilde yapılması için bekleyişlerini sürdürüyor.

Sınır kapısındaki duruma ilişkin bilgi veren HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, gün içinde IŞİD'in özellikle hedef aldığı sınır kapısındaki saldırının püskürtüldüğünü aktardı. ANF'nin haberine göre, yaralı ve sivillerin bir kısmının tahliye edildiğini kaydeden Sarıyıldız, milletvekillerinden başka kimsenin sınıra yaklaştırılmadığını belirtti.

IŞİD'in Kobani’yi düşürmek için saldırdığını, AKP hükümetinin ise buna zemin sunduğuna söyleyen Sarıyıldız, buna karşı duruşlarından hiçbir geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Sarıyıldız, “Şu an Kuzey Kürdistan ayakta. Bu gecikmiş bir refleks olsa da değerli ve anlamlıdır. Kuzey Kürdistan halkı Kobanê'ye sahip çıkacaktır. Kobanê, bedeli ağır da olsa düşmeyecektir” dedi.

Kanton yöneticilerinin tamamının da silahlanarak cepheye gittiği bilgisini veren Sarıyıldız, sınır kapısındaki bekleyişlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.