HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, son günlerde gündemde olan 'hendek' konusuna ilişkin açıklamada bulundu. Sarıyıldız, hendeklerin yakın zamanda kapatılacağını söyledi.

Sarıyıldız, kendilerinin başından beri hendeklerin kapatılmasından yana olduklarını, ancak daha önce hendek kapatılan yerde bir çocuğun öldürüldüğünü söyledi. Hendeklerin kapatılması konusunda halkın bir konsensüs sağlandığını, bu nedenle halkın yaşamını olumsuz etkileyen bu hendeklerin yakın zamanda kapatılacağını belirten Sarıyıldız, "Hendeklerin kapatılması konusunda toplumun farklı kesimleri ikna olmuş durumda. Bir kaç gün içinde hendekleri gündemimizden çıkartacağız" dedi.

KCK'DEN ÇAĞRI

KCK yetkilileri de hendeklerle ilgili olarak Cizrelilere çağrıda bulunmuştu. KCK, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 'çözüm süreci'ndeki kararlılığına dikkat çekerek, "Bu süreçte gerilimden kaçınmayı ve bu süreci sabote etmek isteyenlere gerekçe vermemeyi çok önemli görmekteyiz. Bu açıdan başta Cizre halkı olmak üzere tüm halkımızın ve gençliğin örgütlü ve duyarlı davranmasını, Önder Apo'nun çabalarına güç verilmesi gerektiğini bir daha belirtiyoruz. Cizre'deki hendeklerin devletin de karşılıklı iyi niyetli yaklaşması ve istismar ederek operasyon ve tutuklama yapmaması temelinde adım adım kapatılması Önder Apo'nun çabalarına uygun bir tutum olacaktır," demişti.