HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, HDP yöneticilerine gönderilen “İntikam Timi” imzalı tehdit mesajlarını Meclis’e taşıdı.

Sarısaç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinin gerekçesinde; 31 Mart 2019 yerel seçimleri yaklaştıkça HDP yöneticileri ve üyeleri üzerinde sistematik baskıların arttığının her gün yaşanan yeni gelişmelerle somutlaştığını ifade etti.

Sarısaç, Soylu’ya “HDP’li yöneticilere yönelik “İntikam Timi” imzalı tehditlerle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi aşamadadır? Başlatılmamışsa başlatılması düşünülmekte midir?” diye sordu.

HDP’li Sarısaç’ın Meclis’e sunduğu önerge şu şekilde:

31 Mart 2019 yerel seçimleri yaklaştıkça Halkın Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve üyeleri üzerinde sistematik baskıların arttığı her gün yaşanan yeni gelişmelerle somutlaşmaktadır.

Yakın zamana kadar artan gözaltı ve tutuklamalardan sonra HDP yöneticilerine “İntikam Timi” imzalı tehdit mesajlarının gönderildiği kamuoyuna yansımıştır.

Alınmayan tedbirler ve cezasızlık politikaları sonucunda bugün HDP’nin büyük başarı gösterdiği Van’ın Özalp ilçesinde köylerde bir grubun siyah camlı minibüslerle dolaşarak “HDP’ye oy veren herkes devlet düşmanıdır. Biz devletiz. Sizi açıkça uyarıyoruz. Terörü bitirmeye geldik” diyerek yurttaşları tehdit ettiği basında yer almıştır. Bu durum karşısında köylüler can güvenliklerinden endişe ettiklerini belirterek duyarlılık çağrısında bulunmuşlardır.

Bu bağlamda;

1 – Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik “İntikam Timi” imzalı tehditlerle ilgili Bakanlığınızda hangi bilgiler bulunmaktadır?

2 –HDP’li yöneticilere yönelik “İntikam Timi” imzalı tehditlerle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi aşamadadır? Başlatılmamışsa başlatılması düşünülmekte midir?

3 – Van’ın Özalp ilçesinde siyah camlı minibüslerle köylüleri tehdit eden ve isimleri “İntikam Timi” olduğu basına yansıyan gruplardan haberdar mısınız?

4 – Van’ın Özalp ilçesine bağlı köylerde HDP’ye oy veren yurttaşları tehdit eden ve isimleri “İntikam Timi” olduğu basına yansıyan gruplar hangi birime bağlıdır?

5 – Türkiye’nin üçüncü büyük partisi seçmenlerini tehdit eden bu gruplarla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır?

6 – Yurttaşlar üzerinde “Biz devletiz” diyerek baskı oluşturan bu gruplara karşı yurttaşların korunması amacıyla tedbir alınacak mıdır?”

NE OLMUŞTU?

Halkların Demokratik Partisi'nin milletvekilleri, belediye başkan adayları, merkez yürütme kurulu üyeleri ve parti meclisi üyelerine 3 Ocak’ta tehdit mailleri gönderilmişti.

“İntikam Timi” imzalı gönderilen maillerde, "Bu ülke sahipsiz değildir", "Son bir defa uyarıyoruz aksi takdirde olacaklardan sorumlu değiliz", "Her şeyin bedeli ağır olacak bunu unutmayın", "Her şeyden öte geçmişin hesabını soracağız! O kazdığınız hendeklere gömeceğiz sizleri, çember daralıyor" gibi ifadelerinin yanı sıra küfür ve hakaretler içeren ifadeler kullanıldı.

Demokrat Haber/Ankara