Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in konuşmalarını Susurluk’ta olduğu gibi narko-ekonomi döngüsünün deşifresi için önemli olduğunu söyledi.

Piroğlu,“Yürütülen kirli savaşın finansı açısından çok önemli. Peker, figüranlardan yalnızca birisi. AKP bir mafya devleti gibi çalışıyor” dedi.

Musa Piroğlu, devlet-mafya ilişkilerinin ayyuka çıktığını hatırlatarak, "Susurluk, kirli savaşın uyuşturucu ile finanse edildiğinin kanıtıydı. Ağır Susurluk’un baş aktörüdür. Susurluk’ta ortaya çıkan narko-ekonomi denen ekonomik döngünün deşifre olduğu bir sürecin içinde geçiyoruz. Milyarlarca dolardan söz ediliyor. Peker’in açıklamaları yürütülen kirli savaşın finansı açısından çok önemli. AKP bir mafya devleti gibi çalışıyor. Baştan sona bu böyleydi. Belediyeler üzerinden insan kaçakçılığı yaptılar, uyuşturucu kaçakçılığı yapılıyor, kokain çekenleri var, tecavüzcüler katiller ortalıkta geziyor, baştan sona bir suç örgütü haline gelmiş durumda. Peker, bu suçların görünür olmasını sağlayan figüranlardan yalnızca birisi” ifadelerini kullandı.

FRAKSİYONLARIN ÇATIŞMASI 

Mafya-devlet ilişkilerinde çarkın yıllardır döndüğünü ve Peker’in şimdi konuşmasının iktidar fraksiyonları arasındaki çatışmalara bağlayan Piroğlu, “Bu fraksiyonlar artık bütünlüklü değil. Biz bu çarkı kırma imkanına sahibiz. Biz kıramazsak bu çarkı fraksiyonlar arasında yalnızca yerler değiştirecektir. Nasıl Susurluk’ta bir iktidar bloğu tasfiye edilip başka bir güç getirildiyse, şimdide egemenler arasında bu çatışmada fraksiyonlardan birinin yeri değişebilir. Biz bu çarkı kıracak koşulları değerlendiremezsek, çarkın biri kırılır, öbürü devreye girer.  Ama çarkın değirmeninde öğütülen yine yoksul halkın bedeni, emeği olur” diye konuştu.

'AKP KATLİAMLARDA SORUMLUDUR'

AKP’nin İsrail politikasında da ikiyüzlü olduğunu vurgulayan Piroğlu, şöyle devam etti:

“İsrail limanlarına Türkiye gemileri mal bırakırken, İsrail askerlerinin mataralarındaki su Türkiye’den gittikçe, İsrail ile askeri ve ticari işbirliği devam ettiği sürece İsrail’e yönelik kınama ikiyüzlülük ve yalandan ibarettir. AKP görüntüde kahramanlık edebiyatının arkasından korkunç bir askeri ve ticari işbirliğini gizliyor. Bu nedenle yaşanan katliamlarının birinci dereceden sorumlusudur.”

BENZER POLİTİKALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Türkiye ile İsrail’in siyasi ve askeri benzerliklerine dikkati çeken Piroğlu, şunları ifade etti: “İsrail’in Filistin’e yönelik politikası ne ise Türkiye’nin Kürdistan’daki politikası da aynıdır. Cenazeler sokaklarda bekletiliyorsa, kentler yıkıyorsa, mezarları yıkılıyorsa ve bir bütün olarak siyasi iradesini yok sayıyorsa İsrail ile ilgili söyleri yalandan ibarettir. Filistin’deki çocukların katliamına hayıflananlar Uğur Kaymazları, Ceylan Önkolları yok sayıyorlar. Mescid-i Aksa saldırılarını kınayanlar, kaldırım altında beklettikleri cenazeleri görmezden geliyorlar. Kendi düşmanlığını gizleyip başkasının düşmanlığını görmekte ikiyüzlülüktür.”

'ENTERNASYONAL HAREKET ŞART'

Ortadoğu’nun iki kadim halkı olan Kürt ve Filistin halkının özgür olmadan Ortadoğu’ya barışın gelmeyeceğini sözlerine ekleyen Piroğlu, şunları söyledi:

“Kaderimizi emperyalist ve egemenlerin ikiyüzlülüğüne teslim edecek kadar rahat bir dönemin içinden geçmiyoruz. Kendi kaderimizi kendi ellerimizin arasına almak zorundayız. Ancak o zaman katliamları durdurabiliriz.”