HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, kendisine 'vekilim değilsin' diyen başçavuşun operasyon düzenlenen evde bulunan paraya el koymaktan açığa alındığını, geri ödeyince göreve iade edildiğini öne sürdü.

Önlü Twitter’dan yaptığı açıklamalarda, kendisine “Sen benim vekilim değilsin…”, “…bu bayrak için ölürüm…” diyen Can’ın artık merkezde görev yaptığını iddia etti.

Twitter’dan açıklama yapan Önlü, “Sen benim vekilim değilsin, bu bayrak için ölürüm” diyen Başçavuş Serdar Can hakkında; Pertek’de, askeri operasyon paraları ve yapılan ev baskınında, evde bulunan paraları çaldığı iddiasıyla hakkında yolsuzluk davası açılmış. Davası halen devam eden Başçavuş önce açığa alınmış, sonrasında paraları geri yatırınca görevine tekrar iade edilmiş. Ancak Başçavuşun görev yeri değiştirilmiş ve Dersim Merkeze gönderilmiş” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün eşi Hayriye Önlü askerlerin hakaret ve azarına maruz kalmıştı.

Önlü’nün eşi Hayriye Önlü, Nazimiye ilçesinden dönerken kent merkezine 2 kilometre kala askeri kontrol noktasında durdurulmuş, Önlü, aracın vekile ait olduğunu söylemesi üzerine noktadaki bir asker tarafından, “Ben HDP’li terörist vekil tanımam, o vekillerin hepsi terörist” diyerek azarlandı.

Bu sırada evinde bulunan Alican Önlü olayı duyması ile kontrol noktasına gitmiş, Önlü, Meclis’in verdiği kartın olduğu, yasalara uymak zorunda olduklarını söylemesi üzerine görevli astsubay, “yasa değil benim dediğim olur. Benim vekilim değilsiniz. Kendini vekil zanneden” ifadelerini kullanmıştı.