HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eleştirilerine cevap verdi.

Önder, "Uslup ve ciddiyet konusuda akıl verene bakar mısınız?  Bu konuda en son ders alacağımız insan Davutoğlu'dur. Bizim sizden ders almaya ihtiyacımız yok ama sizin ders almaya fena halde ihtiyacınız var." dedi.

Yeni Anayasa konulu Davutoğlu'nun randevu talebi karşısında HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "Kaçak çay içer gidersiniz" sözlerinin ardından toplantının iptal edilmesi tartışılmaya devam ediyor.

Davutoğlu, Önder'e "Çay içecekmişiz, kaçak çaymış. Ülke ateş çemberiyken çay mı içeceğim? Gitsinler çaylarını kandilde içsinler" yönünde tepki gösterdi.

Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları şöyle;

Kabinede yer alan bakanları o ilçelere sokmadınız, sonra bize 'ciddiyet' dersi vereceksiniz.

Bizim en iyi bildiğimiz iş barış dilenmek. Burdan size bir iş çıkmaz sayın Başbakan.

Buradan varılacak hayırlı bir iş yoktur. Bu ülkeyi zaten kocaman bir hapishaneye çevirdiniz. Yaşar Büyükanıt'ı dinledik biz. Bu işi paşalara bırakırsanız, kaytaracaklar. Hukuki sorumlusu sizsiniz... Beni beğenmiyorsanız hangi arkadaşımı beğeniyorsanız o arkadaşımla muhatap olun.

Sizin yaptığınız sorunu büyütmekten başka işe yaramıyor. Ne oldu da askeri çözüme bıraktınız limanları. Bu sizin kararınız değil siz bu kararın megafonusunuz.

Bunun hesabı sorulacak olan sizsiniz. Bir ülkenin yakılan kavrulan çocuklarının ahı yeter. Eğer benim yokluğumda barış gelecekse ben Meclis'in bahçesinde kendimi öldürürüm yeter ki gelsin. Benim söylediğim sözün bin kat ağırını Bahçeli söyledi size.

Yol yakınken geç olmadan bir sinemacının yanıtı olarak görmeyin. Ben sinema kadar siyaseti de iyi bilirim. Sizlerin 'zafer' olarak diyeceğiniz bir şey yani o noktaya geldiğiniz gün bu ülkenin bölündüğü gün olacaktır. Onun için bu yok yok değildir. İmralıyla hiçbir görüşmemiz yok. İmralı zaten tecrit altında bu bir algı operasyonudur.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasayla ilgili HDP'ye yaptığı randevu talebini neden iptal ettiğine ilişkin olarak, "Randevu talebim sonrası saygısızlığa varan açıklamalar yaptılar. Bu şekilde onları muhatap almam söz konusu olamaz" dedi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Gelir, kaçak çayımızı içer" sözünü hatırlatan Davutoğlu, "Biz bir film çeviriyor değiliz. Yüzlerce askerimizi, polisimizi şehit vermişiz. Yok çaymış, yok kaçak çaymış. Gitsin Kandil'de içsin çayını film senaristi" ifadelerini kullanmıştı.