HDP Kadın Meclisi Sözcüsü, Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP Parlamento Kadın Grubu adına, KJA (Kongreya Jinên Azad) Koordinasyon Üyesi Sara Aktaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

İkidara yakın medyanın Aktaş’a yönelik, “KCK’nin Türkiye sorumlusu olduğu ve sahte pasaportla yakalandığı" iddialarına yanıt veren Konca, “Biz bu yalanları Cizre’de, Nusaybin’de gördük. Taybet Ana’yı da katledip cenazesini 8 gün sokakta bıraktılar. Terörist dediler. Torbalı’da bir gerillanın cenazesi gömüldü. Cenaze mezardan çıkartıldı. CNN Türk bunu halkın tepkisi olarak sundu. Bu utanç vericidir. Faşizm Kürdün ölüsüne de dirisine de tahammül etmiyor. Ama bir medyanın bunu yapması, faşistleşmesi, militaristleşmesi kabul edilemez” dedi.

HDP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Dağan Medya’ya sert eleştirilerde bulunan Konca şunları ifade etti:
 
Ciddi bir manipülasyonla karşı karşıyayız. Sara Aktaş arkadaşımız başarıyla bitirdiği üniversite sonrası kadın özgürlük mücadelesi yürüttü. 2009 yılında KCK ana davasında Türkiye tarihinin en büyük vahşi örgütü olarak tanımlanan, bunun üzerine nemalandıkları cemaatin hazırladığı KCK ana davası operasyonuyla tutuklandı.
 
Bu savcıların halen cezaevinde olduğu, bazılarının kaçak olduğu, bazılarının ihraç edildiği ana davanın fiyasko olduğunu herkes biliyor. Ancak 2 gündür tek kalemden çıkmış gibi bütün medya KCK ana davasında itham edilen iddianameyi çarşaf çarşaf paylaşıyor. Üretebilecek yalanları da kalmamış.
 
Tekrar cemaatin yalanlarına dayanarak haber yapıyorlar. Ayla Akat’ın tutuklanma gerekçesi de Sebahat Tuncel’in ve milletvekillerimizin tutuklanma gerekçesi de cemaatin hazırladığı dosyalardır. AKP demokrasi ve özgürlük mücadelesine saldırıları cemaatin ürettiği dosyalarla toplumun önüne koymaya çalışıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz.
 
Sara Aktaş'ı KCK Türkiye sorumlusu diye lanse edenlere, özellikle CNN Türk’e sormak istiyoruz: Güvenlik ve terör uzmanı diye programlarınıza çıkardığınız Alaaddin Ağar kimdir? Alaaddin Ağar, CNN Türk’teki programa katılarak “Çok hayırlı bir ele geçirmedir, eğer Sara Aktaş konuşursa, KCK’nin global güçlerle ilişkisi açığa çıkacaktır” diyecek kadar utanç içindedir. CNN Türk’ün bu tutumuyla, Türkiye medyasının 90’larda Anadolu’dan Görünüm isimli TRT programlarına geri döndüğünü düşünüyoruz. Biraz etik!
 
Sara Aktaş, 2014 Nisan ayında cezaevinden çıktı. 1,5 yıldır dışarıda. KJA’nın üyesi olarak siyasi çalışmalarını yürüttü. Kadın özgürlük mücadelesi yürüten bir arkadaşımızdır. Buradan KCK’nin global ilişkilerini çözmek istiyorlarsa bu kadar acizler demektir.
 
Biz bu yalanları Cizre’de, Nusaybin’de gördük. Taybet Ana’yı da katledip cenazesini 8 gün sokakta bıraktılar. Terörist dediler. Torbalı’da bir gerillanın cenazesi gömüldü. Cenaze mezardan çıkartıldı. CNN Türk bunu halkın tepkisi olarak sundu. Bu utanç vericidir. Faşizm Kürdün ölüsüne de dirisine de tahammül etmiyor. Ama bir medyanın bunu yapması, faşistleşmesi, militaristleşmesi kabul edilemez.
 
Doğan Holding kendini hangi çirkin ilişkileri nedeniyle Saray’a teslim ediyorsa bunlar teşhir olur. HDP’nin demokratikleşme mücadelesini, kadının özgürlük mücadelesini manipüle etmeye çalışarak kendilerine bir fayda çıkaramazlar. 90’lardaki haberleri için “Yanlış haber yaptık” diyenler yarın bu haberleri için de “yanlış haber” diyecek ve hesabını verecekler. Bu haberler, polis devletinin yaklaşımıdır.
 
Cemaatin iddianameleriyle yargılanan binlerce insan var. Sara Aktaş’ın gözaltına alınmasıyla bu iddianamelerin gündemleştirilmesi, yeni operasyonların meşrulaştırılması amacını taşıyor. Bir an önce bu yanlış haberler düzeltilmelidir.
 
Sara arkadaşımız sahte kimlikle Almanya’ya kaçmıyordu, ailesi Avrupa’da! Diyarbakır’da ikameti, evi var. Iğdır’dan İstanbul’a gelirken, hangi sahte pasaportla yakalanmış olabilir? Iğdır’da arabası durduruluyor, Iğdır Havaalanı’nda kimliğine bakılıyor, isim karışıklığı oldu denilerek bırakılıyor, uçağa biniyor. İstanbul’da uçaktan inerken alınıyor. 1 saat içerisinde  bütün havuz medyası 2009’da hazırlanan iddianameyi çarşaf çarşaf paylaşıyor.
 
Türkiye’nin çok daha ciddi, çok daha büyük sorunları var. Medya Türkiye’de hayırlı bir iş yapmak istiyorsa, Türkiyenin özgürleşmesi, demokratikleşmesi, bu çeteleşme ve faşizm siyasetinden vaz geçmesi için topluma mesaj vermeli.
 
Sara Aktaş’ın yaşadıklarının altında yatan gerçeklik Türkiye’nin siyasi islamcı gerici bir anlayışla yeniden yapılandırmak istenmesinin sonucudur. Sara arkadaşımız “Tecavüzü aklayamazsınız, 12 yaşını evlilik yaşı olarak gösteremezsiniz, tecavüzü meşrulaştırıp rızası var diyemezsiniz” diyen bir arkadaşımızdır. Türkiye’de kadın özgürlüğünde başarıya ulaşan kadınlara yönelik bilinçli bir hedef alma durumu vardır.
 
Sara arkadaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu kirli ellerinizi çekin. Saray’ın faşizmiyle ortaklaştığınız kirli basın anlayışınıza son verin. Toplum için, özgürlük için, demokrasi için yayın yapın diyoruz. Basın etiğinden ders aldıysanız bu yayınlara son verin.

(Demokrat Haber)