HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis Genel Kurulu’nda hükümetin kadın politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kerestecioğlu, “Hükümetin kadınları aşağılayan söylemleri; kadınların giydiği giysiler üzerinden tacizi meşru göstermeye çalışan erkeklere ‘Hoşuna gitmiyorsa mırıldanırsın’ diyerek erkekleri daha çok suça teşvik etmekte, suç işleyen erkekleri ise yargı ‘Akli dengesi yerinde değil’ diyerek iyi hâlden serbest bırakmaktadır” dedi.

Otobüste Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun serbest bırakıldığını hatırlatan Kerestecioğlu, bu durumun yeni taciz ve saldırılara zemin hazırlayabileceği uyarısında bulundu.

Öte yandan, KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanması ve dünyanın tek kadın haber ajansı JİNHA’nın kapatılmasının kadın mücadelesine dönük saldırılar olduğuna dikkat çeken Kerestecioğlu, kadınlara ilişkin yayımlanan raporları hatırlattı.

Kerestecioğlu, ülkede yaşanan savaşın başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere herkesi ciddi biçimde etkilediğini söyledi ve savaşı bitirecek olan şeyin yıllardır olduğu gibi yine kadınların mücadelesi olduğunu ifade etti.