31 Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlerde oy kullanmaları için yaklaşık 3 bin asker ve polis kaydının Şırnak merkez ve Beytüşşebap ilçelerine alındığı iddia edildi.

Silopi ve Cizre ilçelerinde görev yapan kolluk kuvvetlerinin kayıtlarının kent merkezine alınmaya devam ettiği öne sürülüyor.

İddialara ilişkin konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, görüştükleri bazı güvenilir kaynakların konuyu teyit ettiğini aktardı.

4-5 bin civarında bir kaydın daha her iki merkeze kaydırılmasının söz konusu olduğunu ifade eden HDP’li Kaçmaz, benzer bir durumun farklı merkezlerde de yaşandığına dikkat çekti.

'GERİ DÖNÜŞLER ENGELLENİYOR'

Geçtiğimiz yıllarda ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte kent merkezinde binlerce insanın göç etmek zorunda kaldığını ve halen geri dönmediğini hatırlatan Kaçmaz, seçimler öncesi geri dönüşlerin önlenmesi için ayrıca, kentin yıkılan mahallelerinde TOKİ tarafından yapılan konutların teslim edilmediğine işaret etti.

‘KAYDINIZI KENTİNİZE ALIN’ ÇAĞRISI

AKP’nin, kayyım atanan belediyelerin hepsinin kaybedilmesi durumunda kendi iktidarının yıkılmaya başlayacağını bildiğinden böylesi bir adım attığını söyleyen Kaçmaz, “Kürt illerinde şehirlerin tek renk haritayla görmek istemiyor. Ancak halk, tüm kayyum politikalarına siyaseten tokat gibi bir cevap verecek” dedi.

‘BU DÜZEMBAZLIĞA KARŞI SEÇMENLER HAREKETE GEÇMELİ’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre tüm engellemelere rağmen partilerinin bölgedeki tüm belediyeleri kazanacağının savunan HDP’li Kaçmaz, şu çağrıda bulundu: “Bu düzenbazlığa ve haksızlığa karşı tüm göç eden Şırnaklılar ve öğrenciler seçimden önce seçmen kayıtlarını kontrol etmeli. Kayıtlarını kentlerine almalı.”

Kaynak: Artı Gerçek